tisdag 27 november 2012

Dockor för pojkar

Jo jag provade med min mellanson och gav honom dockor och bilar att välja mellan. Han såg inte åt dockorna utan släpade istället runt en plasttraktor i flera år. Den älskade han och så sprang han omkring med skruvmejslar som ettåring för då byggde vi om ett hus.

Och min yngste son plus mellansonen hjälpte till ett par år senare med att riva ett uthus, som inte fick plats längre när vi skulle bygga ut vårt eget hus.

Barn gör som föräldrar gör och mamma har aldrig lekt med dockor. Inte pappa heller. Istället har vi alltid jobbat med hus och trädgård.Yngste sonen älskar blommor och bilar. Bra kombination!

2 kommentarer:

  1. Jag håller med.. barn gör som föräldrarna och syskonen gör. Har själv 4 barn och alla är de individuella i deras val av vad de leker med. Den äldsta som nu är 17 fick alla bilar man kunde tänka sig men var noll intresserad, utan det skulle vara dinosaurier, kryp och olika figurer Fotboll prövades och olika lagsporter, men det var dans, cirkusskola och gymnastik som han föll för. Sedan kom 2 tjejer, vi ärvde massor med kläder i rosa och princess-aktig (till min mans stora fasa) och de älskar att klä ut sig 'flickigt' men älskar minst lika mycket att klä ut sig till star wars figurer, batman och spiderman. Och den lille killen bara 2 år, är en riktig 'kille' i traditionens mening' och älskar bilar, bygg och monster men han leker precis lika mycket och lyckligt med barbies, dockor, rollspel, leker kök osv. Alla barnen hjälper både mamma och pappa om det nu skulle vara i köket, trädgården, bilen, huset. det är synd att det fortfarande existerar föräldrar som sätter sina barn i visa fack och stämplar dem innan de ens kan gå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din fina beskrivning av verkligheten! :)

      Radera