tisdag 17 januari 2012

Felicia Feldt var i TV

Hon satt i Gomorronsoffan och pratade med de båda programledarna. Hon såg trött och sliten ut, inte alls som när hon var med i Skavlan och pratade om sin bok Felicia försvann, som hon har gett ut under flicknamnet Felicia Feldt. Hon är född den 11 juli (samma år som min äldste son), vilket betyder att hon är kräfta och de är mycket omhändertagande.

I sin bok har hon nu tagit hand om sig själv. Men eftersom hon är en elva, så vill hon också delge detta till omvärlden, jobba för världen. Och där har hon höjt barnets röst mot alla mammor.

Detta som vi måste gå vidare till. Ingen ser detta riktigt ännu, men det kommer.

Feminismen har spelat ut sin roll. Jag har länge varit med och gått emot den och gör det fortfarande. Jag blev uppmärksammad för det på Channel 4 News, när det gällde Julian Assange i höstas.

Det är barnets tidsålder vi måste gå in i, för att bryta det vi håller på med. Det är barnet som måste stå i centrum. Detta barn, som vi alla har inom oss. Detta som är en av våra bästa symboler både rent fysiskt och symboliskt. Denna symbol står för alla tillvarons möjligheter och också en högre uppenbarelseform för individen. Vi har den i vår religion kristendomen.

Vi behöver alla gå vidare till hjärtats nivå och födas en gång till på nytt. Alla dessa omskrivningar för något som inte går att säga. Som jag skriver i min nya bok (ännu ej utgiven):

"Allt det jag har nedtecknat här är en kod. Men för att ni ska förstå den så måste ni inte kunna matematik eller gamla chiffer. Nej ni måste se in i er själva, såsom jag har gjort genom mitt liv också. Och när ni har gjort detta tillräckligt länge och djupt så får ni nycklarna till ert eget inre och därmed till universums egen utveckling. Livet är mycket enkelt och samtidigt ett mycket svårtytt pussel.

Och koden kan inte ges, för den finns inuti er själva. Där ligger den gömd och väntar på att ni ska upptäcka den. Och det ni hittar är inte en skattkammare full med guld. Det är något mycket bättre. Det är nyckeln till hur vi som människor ska kunna gå vidare."

Detta skriver jag om i min nya bok I Ormbärarens tid. Och här kan ni läsa den artikel jag skrev om Felicia och hennes nyutgivna bok om hennes mamma Anna Wahlgren på Newsmill.

PS. Jag skrev först Felicia Feldts riktiga namn i rubriken och detta kom upp på SVT eftersom det gick att länka, men nu har de tagit bort den möjligheten. Jag ändrade rubriken eftersom hon är känd nu under sitt flicknamn och uppenbarligen inte vill heta det hon heter. Men nu har de ändrat sig igen... på SVT. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar