fredag 27 januari 2012

Carin Jämtin var favorit

UPPDATERAT

Det var henne de ville ha, precis som jag skrev tidigare, så skulle hon ha blivit en lisa för det socialdemokratiska partiet, men hon ville inte. Absolut nej.

Stefan Löfven var tredjehandsvalet och han sade ja till slut efter övertalning. När detta val diskuterades nyss i Gomorronsoffan så såg Stig Malm honom redan som statsminister medan kvinnorna i soffan såg honom som en partiledarkandidat.

Det återstår en del innan Stig Malm får bestämma. Det är helt uppenbart att det finns olika meningar i partiet fortfarande. Samtidigt sa kvinnorna att Stefan Löfven är ödmjuk och lyssnande, lite kvinnlig med andra ord.

Socialdemokraterna gjorde genast upp med regeringen om EU:s nya finanspakt, något som Håkan Juholt absolut hade motsatt sig. Ett tecken på nyordningen.

Och Sven-Erik Österberg förstärker detta med det här uttalandet:

- Jag har inte varit så glad sedan jag fällde min första 18-taggare 1991, säger han. Det varierade dock vilken kaliber det var på älgen, fanns både niotaggare och 19-taggare. Men till slut blev också Expressen överens med resten om 18-taggare.


Inte en tanke på vad som hände politiskt på 90-talet då socialdemokraterna var med och förstörde vår ekonomi i grunden med den socialdemokratiske riksbankschefen Bengt Dennis. Han som höjde räntan till 500 procent.


För att ta udden av den feministiska kritiken så har Stefan Löfven redan uttalat att han är feminist. Och han valdes till partiledare. Vilken överraskning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar