måndag 17 december 2012

Olof Stenhammar utan ström

Det är för bedrövligt att också Siggesta Gård och Olof Stenhammar var utan ström i helgen och förlorade kring en halv miljon kronor. Hur ska det gå att bedriva någon verksamhet alls här på Värmdö när skolor och dagis måste ha stängt i dag för att elen har varit borta under helgen.

När affärer inte kunnat hålla öppet för att strömmen är borta. Är ingen idé då att köpa julklappar som jag hade tänkt i dag. Får väl vänta tills strömavbrotten är över. Kanske ska vi inte fira jul här på Värmdö som vi har tänkt? Eller också får vi vara här på julaftonen och sitta med massor av ljus och ved för att hålla igång så vi kan få lite julmat.

Nog för att jag har vetat att det är dåligt med strömförsörjningen här på Värmdö, men tydligen har det blivit sämre. Vattenfall har väl struntat i att göra något överhuvudtaget, för det här är ju ett gammalt sommarstugeområde enligt dem. Så de har inte märkt att det ständigt flyttar ut människor hit, som bor permanent?

Jag har för länge sedan bytt bolag som står för elen, men ledningarna äger Vattenfall och detta bolag går inte att byta bort.

Här skrev jag senast om detta.
17:15
Vattenfalls styrelse bor inte på Värmdö.
20:21
Här fick jag svar från Vattenfall på min insändare från förra veckan. Jag och andra kommenterade.
18.12.2012
9:02
Omkring tusen kunder har strömavbrott på Värmdö på vägen till Stavsnäs.
15:59
Inga strömavbrott alls på Värmdö! Kryss i taket. Måtte det förbli så nu. Det snöar nämligen. I morgon är en ny dag. Vi får se då.
18:42 
I brevlådan låg en gullig broschyr från Vattenfall. Man kan vinna en ljusslinga i en tävling! Tävlingen pågår ända fram till 13 januari 2013. Herregud ska de dela ut saker som drar ström. Har de blivit alldeles galna!
19.12.2012
Ett strömavbrott på en och en halv timme i dag. Har eldat i spisarna för att vara säker på att ha värme. Har massor av ljus framme och en hink vatten på toa, så att det går att spola när nästa strömavbrott kommer.
20.12.2012
06:05
I dag har vi el men Gustavsberg är drabbat. Det är en ort som har funnits sedan 1640. Drygt 600 är berörda.
17:11
Strömmen var borta en halvtimme alldeles nyss. Så stressande. Jag blir gråtfärdig. Det är för mycket när man aldrig kan lita på det civila civiliserade samhället. Sverige är ett u-land.
21.12.2012
Vi har haft ström sedan i går. Då var norra Värmdö drabbat, kring 1 000 människor. Har jag sagt att våra ledningar är nedgrävda? Sedan dess har det blivit värre.

2 kommentarer:

  1. "And electricity will not work for three days beginning on December 21", rapporterar nyhetsbyrån Reuters http://reut.rs/U435wc - undergångsstämning inspirerad av Vattenfall och Mayakalendern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vattenfall ligger före i tiden uppenbarligen. De ska alltid vara värst!

      Radera