söndag 2 december 2012

Bra Staffan Danielsson!

Tack för din artikel på Brännpunkt i dag i Svd. Ibland känner jag mig nästan sviken av mina kollegor journalisterna och av politikerna. Fasen här får jag fajtas själv på min blogg för de mest aggressiva är hela tiden sd-arna. Är så urbota trött på dem. 

Resten av pressen har stängt dem och sådana som mig (som bloggar) ute i många fall. Mycket trist utveckling. Allt måste kunna diskuteras! Vi tror fortfarande att vi har mycket att gräva upp om andra världskriget. Nej det har vi inte. Sverige har inte gjort sig skyldigt till annat än att vara ett land som höll sig undan då.

Vi var livrädda för ryssen och tysken och Sverige tillsammans med andra länder i Europa var vänt mot Tyskland på 30-talet på ett sätt vi inte kan föreställa oss nu. Bättre att vara vänt mot Tyskland än mot Sovjet som hade försvunnit in i kommunismen. Tyskarna har alltid varit ett duktigt folk. De är det nu också.

Men allt det där lever kvar som en bakgrund och Sverige har alltid haft det så bra, särskilt sedan andra världskriget eftersom ingenting av vår infrastruktur var sönderslagen. Jo det höll åtminstone fram till 80-talet. Jag har ett barn med en tysk, som föddes 1944, evakuerad från Braunschweig till ett tyskt slott med sin mamma. Braunschweig bombades sönder och samman och det tog sexton år att bygga upp det igen. Min sons pappa lekte där i ruinerna. Innan han emigrerade till Sverige.

Jag har hört skräckhistorier om vad som hände i eldstormarna av hans mamma och moster. Hur människor fastnade i brinnande asfalt och blev levande facklor. Denne mans pappa dog i Ryssland 1944 innan hans son var född. Min sons farfar var inte soldat utan musiker. Krig drabbar alla. Tyvärr.

Mänskligheten har svårt att lära sig den läxan, men jag har gott hopp om människor. Någon gång ska väl vi kunna höja oss upp till en nivå där vi slutar med våld, elände, krig och mord.

Att diskutera vad som har hänt sedan andra världskriget måste dock göras. Själv skrev jag en lång dagbok Ett sekel av tystnad om vad som hände mig och min familj plus släktingar i början av detta sekel (2000-talet). Ingen har kommit dit för vi tragglar fortfarande 1900-talet. Men allt förändrades för Sverige på 90-talet när Göran Persson och socialdemokraterna förstörde våra uppbyggda system. Vi har enorma klasskillnader nu igen mellan överhet och underklass. Det blir större raviner för varje dag som går. 

Detta måste gå att diskutera precis som du gör i dag i din artikel. Det är självklart att vi inte ska stänga gränserna utan följa det som övriga Europa står för. Men det kan inte gå ut in absurdum över den befolkning som redan finns här.

Det finns en beröringsskräck fortfarande när det gäller dessa frågor och sd-arna har tydligen patent på detta. Låt dem inte ha det! Detta är viktiga frågor och allt är möjligt att diskutera. Men att göra det genom att strypa yttrandefriheten på internet är inte rätt väg! 

Det är så lätt att bli klassad som högerextrem bara man andas om sådana här saker. Vi måste ändra attityd!
8.12.2012
Staffan Danielsson skriver i dag att han blev djupt sårad över det sätt att hans centervänner svarade honom på Brännpunkt. Han står rätt ensam tydligen i centerpartiet om sin mycket försiktigt kritiska hållning. Partipolitiken har gjort att Sverige som land har målat in sig i ett hörn. Det finns ingen väg ut utom att fortsätta med välfärdspolitik. Det är det övergripande vackra ordet. Vad det betyder i praktiken hinner vi säkert se innan nästa val 2014.

2 kommentarer:

 1. Jag har också läst Staffan Danielssons artikel och jag tycker att det är på tiden att vi får lite mer information än den propaganda som oftast når oss.
  För en gångs skull har en riksdagsman som inte kommer från SD beskrivit och ifrågasatt delar av vår flyktingpolitik. Flyktingpolitiken är naturligtvis ett alldeles för komplex för att en lösning skall lösa alla problem. Grunden i vår politik är helt OK, men sedan anser jag att den missbrukas. Jag är inte helt säker på att det är flyktingar som är de stora missbrukarna. Jag skulle vilja att aktörerna inom flyktingindustrin granskades. Jag tror att vi avlönar människor som skulle kunna göra bättre nytta om de arbetade med annat än flyktingar.
  Vår flyktingpolitik kan ses på olika sätt, Först ungefär som idag. Det har den nackdelen att det lockar hit ekonomiska flyktingar och sådana som söker sig dit där det är lättast att få asyl. SDs hållning är att vi i första hand skall hjälpa flyktingar i deras närområde. Sedan har det kommit ett förslag som går ut på att EU skall ha en gemensam flyktingpolitik och att oberoende av var man söker asyl så kan man hamna i vilket medlemsland som helst. Detta är en intressant lösning och kan kanske begränsa antalet ekonomiska flyktingar.
  Flyktingar är bra om de kan integreras i svenska samhället så att de på sikt kan delta i vårt samhälle och vår produktion. Om inte detta är möjligt borde vi istället hjälpa dem i närområdet till det de flytt från, där kanske de har en framtid som inte vi kan erbjuda dem. En stor nackdel är att flyktingsmugglare tjänar enorma summor på vår flyktingpolitik och många av de som kommer hit står i skuld till flyktingsmugglarna.
  När det gäller SDs lösning så faller den på att vi har nytta av de som kan integreras i svenska samhället och om vi enbart hjälper flyktingar i närområdena till konflikthärdar får vi inte in ny kompetens i landet och detta kan Sverige förlora på. En annan fördel med denna modell är att de som berikar sig på att smuggla flyktingar inte skulle tjäna så värst mycket på att skicka folk till flyktingläger.
  Jag föreslår en variant av modellen där EU har gemensamma regler för flyktingmottagning. Om vi skall hjälpa en flykting passar denna modell bra. Om Sverige sedan utvidgar detta med stöd åt och utbildning av flyktingar i FNs flyktingläger och sedan erbjuder några av de som bedöms kunna integreras i Sverige att komma hit så tror jag att vi använder våra resurser på bästa sätt och att vi hjälper fler än vi hjälper idag. Vi skall således hjälpa till både här hemma och i närheten av konflikthärdar.
  Låt oss nu diskutera hur vårt lands debatt präglats av andra världskriget. Jag tror att mycket av det tysklandshat som ofta präglar vår debatt i Sverige är en medveten politik från segrarmakterna samt att man sätter likhetstecken mellan Tyskland och nazism och vänstern var nazisternas största fiende. Kriget handlade inte bara om nazismen, man nämnde knappt nazismen i propagandan förrän i samband med invasionen av Normandie. Då man sade att nazismen var oamerikansk och med detta motiverade man amerikanska soldater. Numera används detta tysklandshat till att ge oss dåligt samvete och för att motivera mottagandet av fler flyktingar.
  Sedan vill jag lägga till lite om det du skriver om i andra hälften av ditt inlägg.

  SvaraRadera
 2. Äsch, han bara testar för att se reaktionen. Centern ligger på 4% stupets kan och han försöker köra en variant på FP's språktest. Danielsson bara försöker hitta en formulering som tar röster från SD. Det fungerar inte att skriva något om språktest i dag.

  SvaraRadera