lördag 15 december 2012

Blåst och strömavbrott

Här är ute vid Lillsved på Värmdö
Naturligtvis så har vi haft ett par strömavbrott i dag. Det blåser ju en smula. Jag sitter här med tända ljus, brasor i spisarna samtidigt som jag har elen på så länge det går. Man vet aldrig när det är dags igen.

Här får ni dock en försmak av när vi inte är så beroende av elen. Sommartiden. I dag blir det inte ljust, men se vad solen åstadkommer på ett halvår.

Det här är ett annat smultronställe längst ute vid havet på norra Värmdö. Man kan åka Vaxholmsbåt dit. Eller ta bussen eller bilen. Som sagt vattenytorna är ett eget landskap.

Här skrev jag tidigare om våra strömavbrott och om mitt brev till Öystein Löseth VD för Vattenfall.
17:28 
Tyvärr har det varit strömavbrott på nordligaste delen av Värmdö större delen av dagen. Inte så roligt där just nu. Hoppas att området snart får tillbaka strömmen.
16.12.2012
7:48
Strömmen försvann i går kväll vid nio så det var bara att gå och lägga sig. Kom tillbaka vid fyratiden i morse. Ska det  vara så här? Är urless på det. Strömmen har varit borta i olika delar av Värmdö hela tiden. Senast jag tittade i morse så var det Gustavsbergs omgivningar som drabbades. Hela kusten är strömlöst nu. Precis som om det var 1800-tal. Vattenfall har kammat hem vinsterna och inte gjort vad de skulle.
17.12.2012
05:57
Strömavbrott igen under natten. Strömmen kommer och går. Ingen del av Värmdö går säker längre. Så urdåligt!
19.12.2012
Fick just tillbaka strömmen efter en och en halv timmes strömavbrott. Så tröttsamt.

Beställ I ormbärarens tid direkt av mig så får ni boken före jul! Adlibris kan inte garantera detta, men jag kan om bara Vattenfall ser till att strömmen fungerar. Skicka ett mejl till mig ann.helena@swipnet.se Boken är allra billigast på så vis också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar