söndag 2 september 2012

William Petzälls mamma vädjade i juni

William Petzälls mamma vädjade så sent som i juni i år för sin son. Hon såg hur illa missbrukarvården fungerar.

Det är enkelt för någon att droga ihjäl sig som har pengar, vilket Petzäll hade i sin riksdagsmannalön på 57 000 i månaden. För mig påminner han om Eva Rausing, men med ett mycket hastigare förlopp.

Själv tycker jag illa om droger av alla sorter. Beroende på att jag såg för mycket av dem när jag var liten. Min pappa höll på att dö av missbruk av alkohol i 50-årsåldern, men räddades tillbaka till livet.
Han var journalist och jag har sett mycket missbruk i den yrkeskategorin. Precis som Petzäll sade att det fanns i politikerkretsar. 

Jag skrev om Jon Spendrup när han dog och han påminner också om William Petzäll. Någon som inte tål droger så bra utan dör ung. Jag skrev en artikel om det på Newsmill.

Det är bedrövligt att fortfarande är det så att den som drogar måste inte bara komma till insikt om det utan också tjata och övertyga omgivningen om att den behöver vård. En missbruksutredning har legat hos regeringen sedan förra året. Inget har hänt.

William Petzäll har haft politiken som arbetsgivare och alltid arbetat hos sd ända tills han sparkades ut ur partiet för att han drogade. I missbruksutredningen menar man att en arbetsgivare ska ta större ansvar. Här kan ni se honom i Efter Tio hos Malou von Sivers där han pratar om sitt missbruk. 


2 kommentarer:

 1. Det arbetsgivaransvaret har funnits länge. Att rehabilitera en missbrukare var vanligt redan på 70-talet. SD har haft honom anställd sedan han var 16 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har funkat olika med detta. På tidningar var det comme il faut att supa. Folk satt med flaskan i skrivbordslådan och ölautomaterna fanns i korridorer.

   Det är först på senare år som detta med missbruk har tagits på allvar. Det är en fråga om resurser överallt. Sprit och droger ses som ett sätt att leva. Och arbetsgivaransvaret skulle tas mer på allvar enligt den senaste utredningen. Uppenbarligen är det en annan kultur i riksdagen.

   Radera