onsdag 12 september 2012

USA:s ambassadör i Libyen dödad

UPPDATERAT
Muslimer har dödat den amerikanske ambassadören Chris Stevens i Benghazi i Libyen. Tre anställda dog också. Anledningen sägs vara en film som förolämpar profeten Muhammed. Religion kan göra människor upprörda eftersom de inte är individer när de utövar religion utan en flock.

Det är judiska pengar som ligger bakom den två timmar långa filmen Muslimernas oskuld. Den har kostat fem miljoner dollar att göra i Kalifornien i USA.

I Egypten i Kairo tog sig salafistiska demonstranter in på den amerikanska ambassadens område. De ersatte USA:s flagga med en svart fana med den muslimska trosbekännelsen.

Regissören Sam Bacile anser att "islam är en cancer" och han tänker göra mer film på samma tema. Här är en trailer för filmen, som ännu inte har haft premiär.

Salafister är bokstavstroende och de vill ha en global muslimsk stat, ett nytt kalifat.

Fem amerikanska ambassadörer har dödats av terrorister tidigare:

Adolph Dubs i Afghanistan 1979
Francis E Meloy Jr i Libanon 1976
Rodger P Davies på Cypern 1974
Cleo A Noel Jr i Sudan 1973
John Gordon Mein i Guatemala 1968

16:15
Enligt Washington Post så dödades de fyra amerikanarna när de flydde i en bil från konsulatet. Två enheter ur marinkårens antiterror- och säkerhetsteam är inkallade för att förstärka säkerheten i Libyen.
13.9.2012
Uppenbarligen är filmen skapad för att vara en provokation. Inte ens filmteamet visste att den skulle handla om profeten. Istället sades detta vara en äventyrsfilm i öknen. Huvudpersonen hette George inte Muhammed. Ingen vet vem regissören är eller vad han heter. Namnet Sam Bacile är uppenbarligen påhittat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar