måndag 10 september 2012

Hurra Schibbye Persson kommer hem!

UPPDATERAT
Svenskarna benådas uppger en officiell källa och de kommer hem. Så skönt både för dem, deras familjer och oss andra.

Skriv nu en bra bok om er tid i Etiopien och ge goda råd till andra journalister om hur de inte ska göra när de ska bege sig in i främmande land.

Tacka det etiopiska nyåret för er frihet! Det nyår som har att göra med den koptiska kyrkan och dess räknande med Jesu uppståndelse som början på tideräkningen. Det betyder i sin tur att de ligger några år efter oss. Men vad gör det.

Inte ett dugg en dag som denna. En glädjens dag. Hurra för hjältarna! De utsatte sig för fara genom att åka till Etiopien inbäddade i gerilla. Och de fick jackpot!
15.17
En presskonferens ska hållas klockan 16 om benådningen. Det var den förre nu avlidne premiärministern Meles som godkände benådningen. De släpps redan i kväll. Och är redan släppta klockan 12 i dag. Öppna champagnen! Här är den officiella bekräftelsen. Och så förstås presskonferensen. 
11.9.2012
Deras livs största misstag, säger de. Jo, det är nog ett understatement. En seger för det fria ordet. Tongångarna går naturligtvis så på en del ställen.

Här har jag tidigare skrivit om detta.

PS. Vi ska fortfarande vara dödsförbannade på Etiopien. Visst! Inga problem. Vi kan väl låta några etiopier komma hit och smyga sig över gränsen tillsammans med lite islamsk gerilla och låta dem gå fria, som motprestation. För att visa vilket fint land Sverige är. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar