tisdag 18 september 2012

Det är Sveriges fel

DN har granskat de flyktingbarn som kom hit för sex år sedan. Hur har det gått för de små, som anlände hit utan familj?

De var 316 barn som anlände hit då och numera har några dött, några flyttat ur landet och 294 är över 15 år av dem, medan 275 är över 18 år och av dem har 100 körkort. Det har naturligtvis inte gått så bra för dem. Hur skulle det ha gått för svenska barn som hade emigrerat till en helt annan kultur än deras egen?

Vad reportrarna har fått fram är inga överraskningar alls men att skylla det på landet Sverige som de gör är inte bra. Barnen kommer från Irak, Afghanistan, Somalia, ex-Jugoslavien och Östeuropa. I år kommer flera tusen barn att komma hit. Eftersom vi är så illa rustade som land att ta hand om dem kanske det vore bättre om något annat land gjorde det.

4 kommentarer:

 1. Det jag ville peka att Sverigew är dålig på integration ,det gäller inte bara barn,men det är fruktansvärt att barn som blivit myndiga i Sverige har inget jobb.Och vad säger integrations minister,blundar och pekar skolan är viktigast.Jag har en man som har universietet utbildning från tidigare hemland och klarat svensk högskole utbildning.Min man äe arbetslös och utan fast anställning i många många år.Sverige "vake up".Slösa inte bort inavandarar resurser,bara för att de är duktiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att din man är så högutbildad och inte har jobb. Varför är det så? Är han gammal? Åldersfällan ramlar vi själva som svenskar ofta i. Jag har själv varit arbetslös trots universitetsutbildning och att jag är född här. Man måste passa in på många sätt.

   Radera
 2. Hej Ana!
  Min man är nu 52 år,komit hit när han var 39 år,klarat SFI,gåt på grundvux(med ingenjör utbildning)klarat komvux-gymanasie nivå,klarat teknisk högskole utbildning,gått på Lernia,är kristen,är jägare,är duktig är charmig.Är bäst på matte att hans tidigare chefer ville att han gjorde några uppgifter åt dem.Passar han in,jo ,han gjorde allt att passa in.Vad behövs mer?Journalisterna borde lite mer angagera sig för att se att integrationen är helt mysslyckad i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Men eftersom allt är indelat i grupper i Sverige så är det svårt att komma in ändå. Han kom ändå hit för tretton år sedan under socialdemokraternas regim. Men jag själv var också arbetslös då. 90-talet var ett hemskt årtionde för oss alla. Då lyckades regeringarna slösa bort allt vi hade byggt upp under alla årtionden efter kriget. Jag säger bara Göran Persson. Och du har rätt i att om man är utanför så är man. Jag har skrivit en dagbok om detta som är utgiven. Du hittar den här:

   http://www.bokus.com/bok/9789197583510/ett-sekel-av-tystnad/

   Radera