fredag 21 september 2012

Medalj till byggjobbare!

Självklart ska de båda rådiga byggjobbare, varav en var Peter Becker 29 från Bagarmossen ha medalj. En kunglig sådan.

De stannade spontant och brottade ned en galning som överföll en vakt utanför regeringskansliet. När jag såg övervakningsfilmen från den 6 augusti i år trodde jag först att det var ett par poliser, som fanns i närheten och påpassligt tog hand om den tilltänkte attentatsmannen. Han hade fått för sig att Sverige skulle bränna ned hela Brasilien och ville ta övervakningsmannens vapen för att sedan skjuta kungen.

Han måste ha haft pengar för han kunde uppenbarligen ta sig hit från Brasilien och har varit här i någon vecka innan han gav sig på den beväpnade vakten vid Rosenbad.

Galningen hade en bajonettliknande kniv på sig, men den lyckades Peter Beckers kollega sparka undan. Den låg på trottoaren där ett par med barnvagn passerar medan männen ligger på gatan. De uppför sig precis som om det här var vardagsmat. De bara fortsätter lugnt förbi.

Mannen är 24 år och hade hört från brasiliansk militär att kungen i Sverige hade gett pengar till ett europeiskt land för att bränna ned Brasilien. Ja allt utspelades i hans huvud. Han har genomgått en liten rättpsykiatrisk undersökning. Han är allvarligt störd, vilket polisen i Brasilien förmodligen redan visste. Annars lär de få veta det nu liksom hans föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar