måndag 17 september 2012

Tunisier stal från Johnny

UPPDATERAT
Här är 28 år säger han och från Tunisien säger han. Så långt har polisen kommit med mannen, som stal från den berusade Johnny i t-banan och lämnade honom att bli överkörd av tåget. Se upp för ficktjuvar när ni är berusade och åker t-bana. En del verkar ha gjort det till en specialitet att stjäla där.

Inte ens på bussen hem till oss slipper man stjälande. I augusti dömdes 17-årige Mostafa Hussein Ali Al Obaidi, 16-årige Hasanin Ahmed Jaber Aswad och 18-årige Shivan Anwar Radha sedan de stulit från en sovande man på bussen mellan Slussen och Hemmesta på Värmdö. De har också rånat andra. Det som alltid har varit så skönt att sova på bussen hem när man är trött efter en lång dags arbete. De tre fick ungdomstjänst som straff.

Dessutom har ett annat ensamkommande barn (som dock anses myndigt) dömts för fickstölder i t-banan. Han påstod att tunisier hade sagt åt honom att stjäla. Tarik Sabir fick åtta månader i fängelse. Ingen utvisning.

Den nu anhållne mannen har erkänt och är mycket ångerfull. Han är uppenbarligen ingen raketforskare eftersom han inte begrep att det fanns övervakningskameror. Han kom först svagt ihåg vad som hade hänt, men erinrade sig allt när han såg filmen.

Han hade inte larmat någon för då kunde de ju ha trott att han hade knuffat ned Johnny på spåret. Tunisiern var så rädd annars hade han hjälpt till och han ska aldrig stjäla mer, säger han. Han finns inte i polisens register. 

2 kommentarer:

  1. Livstids utvisning, allt annat vore ett hån...

    SvaraRadera
  2. Sådana lagar har vi nog inte. Vi får se hur det går. Grov stöld kan ge som mest sex års fängelse. Här har du två exempel:

    Akop Zakaryan 1969-06-14 medborgare i Armenien med tolkbehov på ryska döms till fängelse i 6 månader för grov stöld och brott mot knivlagen. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit under fem år.
    Hayk Zakaryan 1988-06-25 medborgare i Armenien med tolkbehov på ryska döms till fängelse i 6 månader för grov stöld. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit på fem år.

    SvaraRadera