fredag 28 september 2012

PM Nilsson blir utredare

Han ska på uppdrag av Jämställdhetsministern Nyamko Sabuni ta sig an mäns jämställdhet. Det blir nog bra. Men skulle han inte bli informationschef hos Bonnier? På heltid från 1 oktober. Och fortfarande står han som VD för Newsmill. 

Han tycker att det verkar orättvist att män lever kortare än kvinnor, att killar får sämre betyg än tjejer i skolan och att de inte får ta ut föräldraledighet i samma utsträckning. Ja och så begår de självmord mer, är utsatta för arbetsplatsolyckor mera.

Och varför jobbar inga kvinnor med lastbilar, grävskopor, sopbilar eller traktorer? Jag har aldrig sett en kvinna gräva eller hämta sopor eller köra snöplog här ute där jag bor. Inte heller en rörmokare som är kvinna. Sotarna är utan undantag också män. Jag bor i manslandet Värmdö där killarna alltid har dessa yrken.

Är det möjligen så att jobben är så tunga att kvinnor inte klarar av dem? Är snöblask, mörker och kyla för farligt för de små kvinnorna? Är det möjligen så att män är starkare än kvinnor? Av mina tre söner jobbar två med tunga jobb, en som takläggare och en som bilmekaniker. Den tredje knappar mest på datorn.

Kvinnorna kilar vidare till poster inom näringslivet och blir ministrar medan männen jobbar kvar i regn och rusk, mörker och kyla. Inte undra på att de lever kortare. När de dessutom som PM Nilsson har minst tre jobb.
2.10.2012
Genusforskarna är upprörda och tycker att de ska få vara med också. Dessutom har de visst forskat på män och hur de har det genom åren.


7 kommentarer:

 1. Ja historien om hur en VD inom ny social media tvingas stänga möjligheten till att öppet diskutera och kommentera olika viktiga frågor är märklig. Det verkar även märkligt att han från ett lovat uppdrag hos ett stort mediaföretag nu skall jobba för Nyamko och politikerna när så många fel belysts öppet men tystats eller förljugits förträngts av gammelmedia och politiskt tillsatta tjänstemän och politiker som försöker villseleda de som ser vad som sker.

  Den öppna diskussionen och sanningen inte får komma ut. (Vi ger dom en shimär bild att tro på..)


  Leroy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm kanske har han någon multikapacitet vi inte vet om. Inga fler konspirationsteorier nu bara. De står mig upp i halsen. Han är en trogen fp-are vad jag förstår. Det kan förklara saken.

   Radera
  2. Ja Pm är FP upp i dagen hur man nu kan nu kan rösta på FP det övergår mitt förstånd...FP är ett knä parti till (M)vad än (M) säger och gör så stöder man (M)

   Radera
 2. Tre jobb skriver du: Ja PM Nilsson brukade - om jag minns rätt - även skriva krönikor hemifrån när han var föräldraledig. Duktigt och jämställt - eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog inte könsbundet. Det är mera symptom på arbetsnarkomaner.

   Radera
 3. Jag har lite amatörmässigt knåpat ihop en video om detta. Mest av ren desperation över vilken makt radikala feminister besitter. Jag behövde få ur mig all ilska på något sätt.

  Om ni orkar, se min video och kommentera gärna negativt/positivt! Varning den kan bli lite seg...
  Youtube: "Feminister i Sverige förstör unga pojkars självbild, målsättning & framtid!"
  http://www.youtube.com/watch?v=TWxUG6WqIPI

  Mvh
  / Emma I

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppdaterade videon, och här är den nya länken med ny information:
   https://www.youtube.com/watch?v=lZOG8pm08UE&feature=plcp

   Radera