lördag 8 september 2012

Tvist mellan bröder

Det finns en arvtvist mellan den skjutne Saad al-Hilli i Frankrike och hans storebror Zaid i England. Saad hade stoppat arvet efter pappan Kadhim som dog förra året i augusti. Han bodde i Malaga och hade saknats i sex dagar innan han hittades död.

Fadern ägde fastigheter i England, Spanien, Frankrike och Schweiz och arvet är ett mångmiljonarv. Nu blir brodern Zaid ensam ägare till allt tillsammans med de minderåriga flickor som överlevde. Brodern nekar till att de bråkade om pengar och gick spontant till polisen i England och sade detta.

Den svenska som det har talats om är Suhaila al-Allaf från Tumba utanför Stockholm 74 år gammal enligt svenska uppgifter. Hon var mormor till de båda flickorna som överlevde skjutningen där deras föräldrar dog.

Familjen flydde från Irak under Saddam Husseins styre och bosatte sig i England redan på 1970-talet. Det är pappan som fortfarande äger Saads hem i Claygate, Surrey i England. Detta kan tvisten mellan bröderna ha handlat om. Så här ärver man inom islam.

Släktingar till flickorna har nu kommit till Frankrike från England tillsammans med en socialarbetare.

Här skrev jag om detta tidigare.
10.9.2012
Och mormors lägenhet i Tumba är undersökt av svensk polis för flera dagar sedan.
24.6.2013
Och nu har brodern till den dödade anhållits av brittisk polis. Han är misstänkt för att ha legat bakom morden. Nio månader efter dådet. Släkten är förmodligen värst!
19.2.2014
Morden vid Annecysjön har fått en ny vändning. En fd polis är anhållen, som bor i närheten. Han har ingen koppling till de döda, men kan naturligtvis ha varit anlitad för att utföra morden. Annars finns inte något verkligt motiv. Pengar kan vara motivet för alla inblandade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar