onsdag 12 september 2012

Stå upp för journalister!

UPPDATERAT
Martin Edström framträdde i soffan i Gomorron Sverige alldeles nyss och sade att alla borde ha ställt upp för Schibbye Persson när de först blev gripna. Chefredaktörer skulle ha sagt att de var deras journalister och utrikesminister Carl Bildt att de skulle hem.

Han är barnbarn till Mauritz Edström som gillade Östeuropa och kommunismen. Jag jobbade ihop med honom på DN. Och nu har arvet gått vidare så att det är rebellerna i Etiopien som har sympatierna. ONLF som tog med Schibbye Persson in i Ogaden, där de åkte fast. ONLF är klassade som terrorister av regimen.

Men nu när SVT har varit så duktiga och avslöjat att åklagaren hade fejkat material så döms hela Etiopien ut. Folkpartiets Fredrik Malm framträdde och ville diskutera biståndet till Etiopien. Och Jonas Sjöstedt i vänsterpartiet tyckte att det verkade vara en mycket hårdför regim.

Ja naturligtvis är de hjältar Schibbye och Persson och som sådana måste de dra sig tillbaka lite, skärskåda sina meriter och till slut framträda i en helt och hållet kontrollerad presskonferens på Arlanda.  ONLF lyckönskar journalisterna till frisläppandet. De båda som blev attackerade av den etiopiska armén för mer än ett år sedan.

ONLF önskar sig fler journalister som ska ta sig in i Ogaden och se vad den hemska etiopiska armén gör. Ja det är väl inte alla som har hundratusen kronor att satsa på äventyr i Afrika, som de båda svenska journalisterna gjorde enligt sin advokat. Ogaden är sedan gammalt inte kristet utan islamskt och meningen är att återerövra detta land, som är glest befolkat. För mer än hundra år sedan var detta inte etiopiskt land, utan somaliskt.

Nu kan de säkert få mera hjälp av både partier, chefredaktörer och journalister i Sverige. Det gäller bara för Schibbye Persson att lägga sina kort rätt.

Här har jag tidigare skrivit om detta.  Och här.

13.22
Ja de ska hålla presskonferens i ABF-huset, Sveavägen i Stockholm. På fredag.
16:09
Ambassadören Jens Odlander fortsätter att gulla med dem. Inte nog med att han har fixat stället de fick komma till för att vila upp sig. Han tycker det är intressant att "prata ut". 

2 kommentarer:

 1. Svenska media är jättesmarta!
  Nu förklarar de för världen hur fel Etiopien egentligen hade och att Etiopien blev lurade genom att vi spelade med. Tänk efter vad detta kan betyda nästa gång svenskar sitter fängslade utomlands.
  Vad har ett land för anledning att släppa fängslade svenskar omlandet riskerar bli sågat jäms med fotknölarna så snart svenskarna lämnat landet. I fortsättningen kanske fängslade svenskar får sitta av tiden. Tack vare våra korrekta media.

  SvaraRadera
 2. "fejkat bevismaterial"
  Det här kallas bevisförstärkning och accepteras som bevis även i svenska domstolar. Att fabricera bevis för att göra sin sak starkare i domstol är alltså inte olagligt varken i Sverige eller i Etiopien.

  Nu återstår att se om Sverige är lika storsint som Etiopien mot sina politiskt dömda. Hur går det med Peter Sundes nådeansökan?

  SvaraRadera