torsdag 13 september 2012

Filmen en provokation

Den omtalade filmen om profeten handlade inte alls om någon Muhammed när den spelades in. Det var George som var huvudperson och filmen betecknades som en äventyrsfilm i öknen.

Ingen vet ens vad regissören heter. Inte Sam Bacile åtminstone. Och naturligtvis så har detta skapats som en provokation av denne.

Protesterna i Kairo och annorstädes fortsätter. Fler än libyske ambassadören och hans anställda kan få sätta livet till. Filmteamet på ett 80-tal personer är förskräckta. 

Här skrev jag om detta tidigare.
10:56
Och nu stormas den amerikanska ambassaden i Jemen. Ja, ja det kan nog bli ett tredje världskrig av detta. Behövs bara lite fler idioter i världen, som har pengar till "politisk" propaganda. Så dumt.

Vi är förflyttade tillbaka till korsfararnas tid genom internet. Visst är det fantastiskt. Vi får väl hoppas att det är sista slaget mellan religionerna innan vi som mänsklighet går vidare till en ny nivå.

6 kommentarer:

 1. Utvisa alla salafister från Sverige!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om de inte har flyttat själva. De är inte så många och alla är väl i Mellanöstern vid det här laget för att starta det heliga kriget. Och wahabisterna då? De ska väl också ut i så fall? Nä det är samma sort ju. Som alltid så finns det inte så många urknäppa sekter varken i kristendom eller islam.

   Radera
 2. Tidigare har USA beväpnat gerillan i Afganistan för att den skulle kunna slå tillbaka den sovjetiska invasionen. Numera bekämpar samma gerilla USAs och övriga västvärldens trupper i Afganistan med de vapen det tidigare fått av USA.
  Nu uppviglas musliner mot USA på grund av en film som provocerar. Internet har en central roll i att mobilisera derra upprorsmakare. Precis som internet utnyttjades under upproren under den arabiska våren förra året och nu i Syrien.
  Är det så att USA och övriga västvärlden tränar och utrustar muslimer och de dessa sedan använder det de fått eller lärt sig mot USA och väst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fungerar så här därför att människor är inte perfekta. Och det sågs som vettigt att hålla tillbaka Sovjet. Det är resterna av stormakternas kamp mellan de två system som fanns det kapitalistiska och det kommunistiska.

   Det en del av oss väntar på är att människor själva ska kunna gå förbi religioner och ismer och äntligen börja att tänka själva och inse att de har sina egna liv i sina händer. Det händer lite här och var.

   Radera
  2. Vi kan väl inte förvänta oss att de som stred under den arabiska våren eller de som nu strider i Syrien är Allas bästa barn och detsamma gäller säkerligen även för de som startar uppror pga den nu aktuella filmen. Det är naivt att tro att inte sådana yttringar kan uppstå. Det räcker att vi tittar på Hermodsdal i Malmö så ser vi det hela i liten skala. Jag tror inte det minsta på att grunden till det hela är religion utan det är andra krafter som styr genom att kanalisera missnöje och sedan få det att framstå som att upploppen sker i religionens namn. Du kan ju läsa George Foremans böcker om framtiden, där kan du exempelvis läsa om den arabiska våren innan den inträffade. Internet har blivit ett utomordentligt bra redskap för den som vill kriga på distans.

   Radera
  3. Jo det finns alltid idioter i världen. Har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Men de flesta är inte sådana. Bovar och banditer ska sättas åt och det görs också.

   Radera