fredag 4 maj 2012

Vi är 9,5 miljoner invånare i Sverige

Eftersom vi har mer än en miljon invandrare så är den där sista invånaren antagligen en invandrare. Det tror SCB. Vi väntar fler invandrare i år och dessa kommer att bli kring 34 000 som är asylsökande. Migrationsverket anser sig behöva ett par hundra miljoner kronor extra till år 2014, för att ta emot alla dessa.

Sedan år 2006 invandrar varje år omkring 100 000 personer till Sverige per år. Det är en väldig inflyttning till ett land med liten befolkning. En del återinvandrar och är således svenska medborgare, men andra kommer från Irak, Polen eller våra grannländer. Plus då Somalia och Afghanistan.

Omkring femton procent av landets befolkning är invandrare, dvs de är födda i ett annat land än Sverige. I Danmark och Norge är andelen invandrare kring tio procent och i Finland omkring fem procent.

Till USA kvotinvandrar varje år kring 0.3 procent av befolkningen. Sverige har i dagsläget fler invandrare än vad detta traditionella invandrarland har. Detta vill USA ha så för att inte förlora sin särart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar