onsdag 9 maj 2012

Kalsongbombombaren var från CIA

Han hade infilterarat Al Qaidas nätverk och lyckades komma över bomben, som han sedan lämnade till amerikanska myndigheter. Dessutom medförde detta dubbla spel att en Al Qaida-ledare i Jemen dödades genom en drönarattack i söndags.

Dock lever fortfarande den 30-årige bombtillverkaren och CIA har honom alldeles säkert på en dödslista. Det påminner om en film, men verkligheten är så här på den nivån.

USA jobbar vidare för att hjälpa regeringen i Jemen att bli av med terroristerna. Den amerikanske agenten, som spelade dubbelt, befinner sig i säkerhet i Saudiarabien.

USA:s  och Saudiarabiens säkerhetstjänster har länge jobbat tätt ihop för att råda bot på bombattackerna. Här lyckades de. CIA förnekar dock att agenten stod på deras lönelista. Istället ska det ha varit Saudiarabien, som har honom på en sådan.

För min egen del tycker jag det inte spelar någon roll vilken lönelista han står på. Det är bara bra om världen lyckas stoppa terrorister, vilket land de än kommer ifrån. Oskyldiga människor ska inte behöva dö, för att galningar finns där ute. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar