onsdag 2 november 2011

Julian Assange kommer att bli fri

UPPDATERAT

Något annat tror inte ens TT på, för hur skulle han kunna utlämnas till något som mer liknar en förtalsrättegång än något verkligt mål. Nu är det bestämt att han ska kunna utlämnas för att förhöras av åklagare. Inget mer.

Ord stod mot ord när de båda svårt förfördelade flickorna bestämde sig för att det nog hade varit våldtäkt de hade varit utsatta för. Särskilt sedan de hade pratat ihop sig.

De ville bara veta hur det låg till med detta och råkade gå in på en polisstation och berätta. Anmälan togs naturligtvis på allvar. De har svårt skadat saken för andra kvinnor, som verkligen blir våldtagna.

Och ni har väl läst den ena kvinnans hämndlista? Annars hittar ni den här. Assange bodde hemma hos dem och fick tillgång till de båda också i sängen. Inte fasen är det våldtäkt.

Dessa feminister tror att det är de som ska bestämma ensamma. I alla väder. Inte att det är ett jämlikt samhälle vi ska ha, menar dom. Nä kvinnorna ska bestämma. Och fortfarande har jag aldrig sett en sopåkare, som är kvinna.

En kvinnlig snöskottare har jag sett, förra vintern. Och en tjej jobbar nu med alla karlarna när vi nu ska få kommunalt vatten och avlopp och de gräver upp alla vägar där vi bor. Hon borrar hål i berget, som måste sprängas bort. Det är ju inte hon personligen som borrar, utan en maskin, en rigg, som sköter det.

Jämlikhet? Nä.

Vad har vi för rättssystem i Sverige? Det går utmärkt att klanka ned på andra länders rättssystem, men att sopa rent framför egen dörr...f ö så gillar jag inte Julian Assange särskilt mycket, men här är Sverige fel ute.

Här är The Guardians beskrivning av det hela.

Tyvärr så säger Sky News nu att Julian Assange har förlorat försöket att blockera utlämningen till Sverige, men det är absolut inte slut på denna fars ännu. Assange kan inte dömas för detta, enligt min mening. Utlämningen till Sverige dröjer förstås. För det är många turer kvar ännu. Trist! Stackars oss. Ska vi nu få dras med honom i Sverige igen? Nej det kan inte vara sant. Fortfarande går detta att överklaga, men om den högre instansen Supreme Court inte tar upp det kommer vi snart att få se honom i Sverige. Urtråkigt!

PS. Jag har nyss (vid 16-tiden) svarat på frågor från Channel 4 News. De håller på med en artikel och ville ha svaren på de här frågorna:
Why do you think Swedish authorities have pushed so hard to get Assange back to Sweden?

In February, there was criticism of "secrecy" in the Swedish legal system. Is tihs accurate? How might Assange's case be affected by this in your view?

What does Sweden have to gain from this high-profile case - and in terms of US relations?

Many fear Assange's extradition to Sweden is part of a bigger picture - and that he will land up in the US. Do you think this is conspiracy or possibility?

DS.

14 kommentarer:

 1. Han skall utlämnas till Sverige för att så till svars för sina sexbrott, Sverige skall gå i spetsen för att stoppa den maskulina sexualitetens grova brott mot mänskligheten

  SvaraRadera
 2. Anonym: Yeah! Hurra för Sverige vi är bäst i världen nu när vi har Tintin i Afrika också! Jag kommer att sjunga hela dagen om vilka usla människor halva mänskligheten är. De borde vara inspärrade hela tiden, för säkerhets skull. Sic!

  SvaraRadera
 3. AnonymÅÄÖ

  Kvinnorna anmälde honom inte ens för våldtäkt och undersökningen lades ner till statsfeministen tog upp fallet igen. Detta har inget med sex att göra utan är enbart angående wikileaks och släppandet av dockument.

  Det finns klara fall av våldtäkt där staten inte lyfter ett finger men i Assange fall så visar stater och media att politik numer är laglös - mot de "på andra sidan".

  Det komiska är att en av kvinnorna var med Asange på kräftskiva efter Assangs "övergrepp".

  Vilken normalt funtad kvinna går på kräftskiva med en så kallad våldtäksma efter att blivit angripen kvällen innan?

  Det enda som passar in för att kort beskriva detta i ord är:
  politisk laglöshet
  Statsfeminism
  mediaregim

  Tänk om Staten Sveriget kunde agera lika kraftigt i alla fall av våldtäkt? Med bilder och allt!!! Men det är för mycket begärt - de flesta våldtäktsmännen är opolitiskt aktiva.

  SvaraRadera
 4. Anonym ÅÄÖ: Jo det är skillnad på folk och folk du vet... här ingrep också socialdemokratiska broderskapsrörelsen (den heter inte så nu) med Peter Weiderud i spetsen och advokat Claes Borgström socialdemokrat, som känner nitiske åklagaren radikalfeministen Marianne Ny och förhörsledaren samt socialdemokraten Irmeli Krans, vilken ingår i det socialdemokratiska gänget,som startade denna politiska process.

  SvaraRadera
 5. Assange kommer inte bli frikänd det har Usa redan sett till med mutor. Det är ju en sak som är säker
  .

  SvaraRadera
 6. Anonym 12:15: Nä nu ska vi väl inte vara såna, paranoida och så där... inte är vi lika illa ute som Etiopien inte, där de istället för rättegångar har politiska processer... något bättre måste vi väl vara i vårt urgamla Svea rike med hundratals år av demokratiska processer?

  SvaraRadera
 7. Anonym Bonnläpp

  Till "Anonym 2 november 11.07" Hur kan Du prata om Assanges "sexbrott" innan han ens har dömts av en domstol? Jag trodde det var domstolens sak att avgöra om någon begått ett brott. För övrigt verkar Du ha problem med Din syn på manlig sexualitet.

  SvaraRadera
 8. Jag gillar dina kommentarer Ann Helena, tack för du informerar, det blir lite rörigt om man bara läser slasktidningarna

  SvaraRadera
 9. Men vad är problemet? Han är misstänkt för våldtäkt, ett ganska allvarligt brott tycker jag i alla fall. Att han ska infinna sig för att förhöras är ju självklart. En rättsstat innebär både rättigheter och skyldigheter.

  Sedan kan vi som individer ha olika uppfattningar om vad som är ett brott eller inte, men att lagen ska följas tycker jag är självklart. Det gäller italienska ministrar som luggar sina barn och det gäller Assange också.

  Finner åklagaren att det finns skäl så kommer fallet att avgöras i domstol.

  I domstol kommer båda sidor få lägga fram sina bevis och sedan faller domen. Inga konstigheter, inga konspirationer.

  Själv tror jag att han kommer bli frikänd. Och jag blir lite stolt över det vi i västvärlden kallar rättssäkerhet.

  //Sten

  SvaraRadera
 10. Sten: Nej han är inte misstänkt för våldtäkt utan för ett sexbrott, som rör kanske att han inte använde kondom... eller så... det kallades för ofredande när Eva Finné hade hand om undersökningen, men så tog Marianne Ny över (radikalfeminist) och fick det till våldtäkt återigen... om Assange har begått våldtäkt så ligger verkligen alla killar i Sverige illa till.

  Marianne Ny hade flera veckor på sig att förhöra Assange, men lyckades inte komma till skott innan han tröttnade och gav sig av från Sverige. Han var här i fem veckor och inhämtade tillstånd från åklagaren att det var fritt fram att åka. Och inte heller har hon lyckats förhöra honom genom alla de sätt som har funnits sedan dess...utan hon ska absolut ha honom utlämnad genom arresteringsorder...

  SvaraRadera
 11. Hej igen,

  vad han anklagas för är egentligen ointressant. Men i polisförhör så är brottet klassat som "misstänkt våldtäkt" och brottet beskrivs som "sexuellt ofredande" och "sexuellt tvång". Du kan läsa allt här:

  http://info.publicintelligence.net/AssangeSexAllegations.pdf

  Julian Assange fanns inte till förfogande. Hans advokat Björn Hurtig fick skarp kritik av den engelske domaren för att försöka missleda domstolen. Hon hade kontaktat Björn Hurtig (som inte "kom ihåg det"...) angående tider för förhör, men Björn fick inte tag i Assange. Hur tillgänglig är man egentligen då?

  Men huvudpoängen är: vad är problemet med att förhöra honom?

  //Sten

  SvaraRadera
 12. Polisens förhör med kvinnorna har läckts på nätet, är förhöret äkta och stämmer kvinnornas berättelser, så kommer han med största sannolikhet att dömas för något sex relaterat brott.
  Detta förhör (om det är äkta) är det enda som i dagsläget säger något om brottsmisstankarna.

  SvaraRadera
 13. Sten och Anonym 23:59: Om ni är killar så brukar det känslomässiga bakom sådana kommentarer handla om att han ska inte komma hit och sno våra tjejer. Det är den primitiva nivån. Den brukar döljas av att man i detalj går in på vad som har hänt och gräver ned sig i detta.

  Dock är det naturligtvis ett hot mot alla män ifall han blir dömd. Vår lagstiftning är inte den bästa och vårt tänkande är inte riktigt sunt. När vi i alla lägen ser kvinnor som offer och män som bödlar. Är det verkligen sant?

  Lika lite som det är sunt att i alla lägen betrakta föräldrar, som några som är kapabla att begå övergrepp mot sina barn (vilket illustrerades med all tydlighet i går av Uppdrag Granskning). Det hela handlar då om ett översexualiserat och våldsamt samhälle i tänkandet, där lagstiftningen också har gått åt det hållet.

  Tyvärr har feminismen urartat och fått lagstiftarna att gå på den linjen. Det var Thomas Bodström (s), som skyndade sig att genomföra våra nuvarande lagar innan han fick avgå.

  När kvinnliga åklagare gör allt för att sätta dit föräldrarna i går bla för en film mamman tog när hennes barn lekte på semestern, då är vi alla illa ute. Då liknar vårt land Sovjet.

  Tack och lov blev hon ändå frikänd! Men det var hennes egen syster, som startade den processen. Så brukar vi beskriva DDR, att medborgarna bevakar varandra. Och detta ska vi betala skattepengar till.

  SvaraRadera