lördag 26 november 2011

Männens fel att det stormar och snöar

För då får de mera jobb med sina maskiner, sina plogar och snöslungor. De har säkert en konspiration tillsammans med kung Bore, som lämpligt nog också är man.

Och när det blir storm i morgon, så ska dom ut igen och såga ned träd som har ramlat över ledningarna och fixa strömavbrott och visa sig duktiga och på styva linan. Nu sitter dom och bidar sin tid, för att rycka ut och anses som hjältar, för att de ordnar så att vi stackars kvinnor har ström.

Kom inte här och säg att vi är i händerna på naturen. Naturligtvis är detta helt åt skogen. Det är en sammansvärjning, stämpling, komplott, en sammangaddning och alla män är i maskopi.

Detta är en världsomfattande hemlig överenskommelse, som har funnits i tusentals år. Sic!

Ovanstående är en parodi på debatten den senaste veckan och hur det skulle låta om inskränkta vänstervridna ytterlighetsfeministiska galningar fick bestämma över världen.

Båda könen behövs i världen. Vi kompletterar varandra alldeles utmärkt. Och jag är så glad att det finns män, som fixar vatten och avlopp hos oss, som kör sopbilar och som plogar när det behövs. Jag har faktiskt aldrig sett en kvinna göra dessa jobb på de tjugofyra år, som jag har bott här. Hurra för männen!

6 kommentarer:

 1. Vadå parodi!? Sluta avslöja det osynliga patriarkatets hemligheter! :D

  SvaraRadera
 2. Tack för ett gott skratt Ann Helena !

  Men....
  Om det är männens fel att vädret är som det är just nu, varför skriver media att det är Berit som ställer till det? ;-)

  SvaraRadera
 3. "Om det är männens fel att vädret är som det är just nu, varför skriver media att det är Berit som ställer till det? ;-)"

  Varannan orkan får mansnamn, varannan får kvinnonamn. Så Berit kan ju vara en kvoterad orkan. :D

  SvaraRadera
 4. Maukonen: Men det ingår i konspirationen att de värsta stormarna (hot om orkan på Nordsjön) får kvinnonamn, det är därför vi drabbas av Berit. Jag glömmer aldrig stormen Gudrun... ;)

  SvaraRadera
 5. Och mycket riktigt här kom bekräftelsen... ;) Detta är en ny storm, som drabbar i dag och den har inte ens fått något namn.. aha! För den drabbar inte Norge... aha!

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2634341/extremstormen-lika-stark-som-gudrun

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13994031.ab

  SvaraRadera