onsdag 18 december 2013

Ut med illegala!

UPPDATERAT
Menar regeringen verkligen att de asylsökande som har fått avslag på sin ansökan ska ut ur landet? De har allt att vinna på att gömma sig i Sverige. Om jag hade varit en sådan hade jag kunnat betala 50 kronor nu hos tandläkaren, som jag besökte i eftermiddags, men nu kostade det 448 att få lite provisorisk cement i tanden, som jag håller på att laga och som kommer att kosta kring 8 000 kronor sammanlagt. Bara en tand.

Omkring 12 000 lär de vara som har fått avslag, men inte lämnat landet. Kring 6 000 har fastnat i boenden, som är tillfälliga fast de fått uppehållstillstånd. Problem med logistiken helt enkelt. Det ställs större krav på myndigheterna, som berörs av detta, menar migrationsminister Tobias Billström. Det blir stora kostnader för de som fastnar i provisorier och kommunerna måste ta sitt ansvar och integrera dem fortare så de får jobb. De som äger campingstugor kan tjäna hundratusentals kronor per månad på att hyra ut dem till Migrationsverket.

Ja herregud det har varit bostadsbrist i det här landet sedan jag föddes åtminstone. Mina föräldrar fick förtur och en tvåa i nybyggda Björkhagen då 1948 när de skulle få ett barn till. Då var familjen berättigad till en så stor lägenhet. Sedan har jag själv som vuxen fått ordna bostad. Stå i kö eller köpa själv, eller bygga hus. 

Hur ska då förfarandet med de ankommande utifrån förbättras? Jo det hänger på myndigheterna att fixa detta och ge besked till regeringen. I oktober 2014 ska allt redovisas. Ett stort problem i sammanhanget är att vi är ett ständigt flyktingland med fler och fler av den sorten fast det inte finns några konflikter i vår närhet.
20.12.2013
Här skriver tidningen Aftenposten i Norge om att flyktingar från Syrien kan få "paketresor" till Sverige. Men bara rika göre sig besvär. Då får de ett "äkta" svenskt pass med en bild som liknar dem och de kan bege sig raka vägen till vårt land. Våra pass är lätta att få nya versioner av om de anmäls borttappade och de kan vara värda mycket pengar. Just nu är 177 000 svenska pass stulna eller borttappade medan i Norge är samma siffra 30 000 för i år. Sedan är det bara för syriern att slänga passet (eller sälja det igen) och söka asyl i Sverige. Alla rika, som kommer hit är garanterade att få permanent uppehållstillstånd. Men som sagt de fattiga får bli kvar i grannländerna i flyktingläger eller stanna i Syrien. 

7 kommentarer:

 1. Bra skrivet som vanligt.
  Tycker Kim.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kim det var snällt! Alla sparpengar går åt till mina tänder tyvärr. Får väl hoppas att jag får min nya bok antagen snart så att det trillar in lite nya pengar!

   Radera
  2. ja bättre att pengarna "trillar in" än att tänderna "trillar ut" Ha det bra!

   Radera
 2. Sverige håller på att falla ihop som statsbildning. Hårda tider väntar.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det tror vi inte på, särskilt inte i juletider! :)

   Radera
  2. Ja, Jag hoppas att jag har fel?
   Rune

   Radera