lördag 21 december 2013

Upptrappning av våld

UPPDATERAT
Vi hjälpte varandra i kassakön i dag i Hemmesta och var artiga och snälla mot varandra och då konstaterade jag till mannen bakom: Man ska vara snäll när det är jul. Han invände och sade: Nä man ska alltid vara snäll. Jag höll med honom och sedan sade han djupt suckande: Men det är inte alla som begriper det. Han uttryckte min tanke: Samma tanke, sade jag.

När jag kommer hem så läser jag att Säpo också har upptäckt att våldet trappas upp.

"Våld och hot som riktas mot journalister, samhällsföreträdare och enskilda medborgare för att de uttrycker en åsikt är ett allvarligt hot mot demokratin, oavsett vilken ideologi brotten utgår ifrån. Säkerhetspolisen gör löpande bedömningar av vilket hot extremistmiljöerna utgör mot samhället och i vilken utsträckning de använder våld för att nå sina politiska syften. För oss handlar det om brottsligheten, inte om vilken organisation eller våldsbejakande miljö som förövarna tillhör. Och våra bedömningar baseras vare sig på den senast inträffade händelsen eller på gammal hävd."

Detta apropå vad vänstern inom journalistik, medier och litteratur skrev tidigare i en debattartikel på Svd. För medierna har alltid nazistiskt våld varit värre än vänsterextremistiskt så därför var det med glädje jag läste DN:s huvudledare i dag. Där tar de avstånd från både högerextremistiskt och vänsterextremistiskt våld. När jag själv jobbade på DN läste jag aldrig ledarsidan för deras åsikter skiljde sig så mycket från mina egna (och från allmänna redaktionens), men nu börjar också mina och deras åsikter bli mer samstämda. Jag skulle ha kunnat skriva denna ledare själv och jag har uttryckt liknande tankar rätt länge på bloggen. Det finns inte något "fint" våld från vänster. Det är tankar som lever kvar från 60-70-talet när det diskuterades om det var rätt att ta till våld som revolutionär. I Sverige behöver vi ingen revolution. 

På 60-70-talet var det berättigat att använda våld mot övermakten i exempelvis Chile där den folkvalde presidenten Salvador Allende dog i kamp mot militär fascistisk övermakt. Och vi gjorde rätt då som tog emot flyktingar från Chile 1973. Det som hände där var en katastrof för demokratiska och fria värden. Men världen har förändrats mycket sedan dess och jag menar att kriget i Syrien inte ska få oss att importera denna befolkning hit. Det gynnar varken dem eller oss att Sverige går på knäna under en flyktingström, som aldrig upphör. Dessutom är det bara de rika som har råd att köpa sig en biljett till Sverige.

Att en taxichaufför blev brutalt knivrånad i natt under en körning är bara ett exempel i raden på kriminellt våld som utförs. Sådana rån sker var och varannan vecka i Sverige. Att jobba som taxichaufför framstår som ett farligt jobb. Busschaufför är ett annat utsatt jobb, där stenkastning förekommer och de som kör sitter på helspänn. Väktare blir också utsatta. Detta av människor som inte har något förtroende för myndigheter, polis eller andra i uniform. Det måste bli slut med gullandet av den yttersta vänstern. Jag har aldrig gillat det. Inte heller när en del av redaktionen på DN jublade över röda khmererna i Kambodja eller att shahen av Iran störtades. För den som var lite klarsynt var det självklart att detta inte skulle medföra något gott i längden. Våld och kriminella aktioner är alltid av ondo vem som än utför dem. Jag håller med Säpo där. Låt julefriden råda! Det gjorde den till och med under första världskriget då de stridande åstadkom vapenvila och de sjöng Stilla Natt  plus It´s a long way to Tipperary på både tysk och engelsk sida. Allt skedde spontant.
22.12.2013
Den vänsterextremist som knivskar en högerextremist svårt förra söndagen i Kärrtorp är begärd häktad för dråpförsök. Dessa yttersta flankmän använder våld och politik för att få utlopp för sitt ego och sitt maktbegär. Jag tycker verkligen att det är på tiden att alla tar avstånd från båda sorterna, för de har samma sätt att tänka och handla enligt en hatfilosofi. Bort med detta från vårt samhälle! Vi behöver som mänsklighet gå vidare till en nivå där vi är mer kollektivt medvetna om vad som händer och inte alltid ha enbart en syndabock i vårt samhälle. Vi får inte förfalla varken till det onda eller goda som C G Jung sade på sin tid. För det goda kan bli till det onda utan att vi märker det. Att vara extrem är inte bra.

Detta senaste fall rör sig om en kriminell 35-åring (eller 34 olika uppgifter) från vänsterextrema Revolutionära Fronten och han förekommer i belastningsregistret under sju punkter (eller åtta olika uppgifter). Han dömdes till fängelse i åtta månader år 2011 för misshandel, grovt vapenbrott och olaga hot.
14:10
Häktningsförhandling är  inledd vid Södertörns tingsrätt. 
14:42
Han är häktad för dråpförsök. Han erkänner gärningen, men säger att det var i nödvärn. Så nu sitter huvudmännen vid förra upploppet inlåsta. Detta är vad som behövs i ett rättssamhälle. Enligt vissa uppgifter så knivhöggs den skadade i ryggen. Vi lär få veta vad som är sant så småningom.
15:37
Denne man vill således gå fri för han handlade i nödvärn och det pågick ett brottsligt angrepp mot fredliga demonstranter och han har knivhuggit för att avvärja detta angrepp eftersom det var en fara för inte bara honom utan många andra deltagare i demonstrationen. Säger hans advokat. Ja han är säkerligen en hjälte egentligen. Från extrema vänstern, för dessa svart-vita åskådningar råder på dessa båda extremkanter. Om det rör sig om den gubbe jag tror har han angripit och hotat tonåringar och bor i Stockholm och ska fylla 35 år i början av nästa år. 
20:38
Britta Svensson i Expressen beskriver denna manifestation nu i dag i Kärrtorp som den var. Det var en vänsterextrem demonstration som kring 15 000 lämnade i besvikelse medan kring 1 000 extrema var kvar och hon lämnade den räddare och ledsnare än när hon kom. Själv försökte jag kommentera på Debatt på SVT, men det var dumt. Där tas det mesta bort i kommentarsväg, extrema vänstern har företräde och jag har helt tappat lusten att ens försöka skriva artiklar där. Vi får hoppas att Newsmill återuppstår nästa år. Märkligt att det inte finns yttrandefrihet på SVT.
Inga diktatorer växer upp till himlen och de lever inte heller för evigt. Omkring  30 000 människor föll offer för denne man, vänsteraktiva och regimkritiker. Också personer som befann sig på fel ställe vid fel tidpunkt. Den mest kände som avrättades blev sångaren Victor Jara och tidigare utrikesministern Orlando Letelier, som mördades i landsflykt med en bilbomb av diktatorn Pinochets chilenska säkerhetspolis.

2 kommentarer:

 1. Raderingen av kommentarer i SVT Debatt kan verka irrationell men beror nog mest på att en kommentar som anmäls raderas med automatik. Hur skulle moderatorerna hinna med att värdera varje inlägg?
  Det verkar som om främst vänstern satt detta i system och då anmäler de kommentatorer man inte gillar.
  Anledningen är väl att många vänsterdebattörer är väldigt känslostyrda och då känslor är inblandade så tar de ofta kommandot över det kyliga förnuftet.
  Det är nog en av anledningarna till att vänster och höger har så svårt att debattera, inte minst på SVT Debatt.
  God jul.
  Lasse O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha då förstår jag. Ingen idé således att kommentera överhuvudtaget. Kom inte ens på tanken att anmäla motkommentarerna. Är väl för naiv själv, tror fortfarande på yttrandefriheten. Märkligt! Newsmill behövs. God Jul du också! Nu återgår jag till släkten, var tvungen att kolla bara. ;)

   Radera