onsdag 4 december 2013

Sverigedemokraterna ett problem

Jo de har blivit det för alla partier i Sverige. För moderaterna är det värst. De tappar väljare till sd, som nu verkar vara det tredje största partiet. Jag har sagt många gånger att jag inte gillar sd. De är påstridiga och aggressiva. Ett killparti. Men det är klart att det är roligt för dem att gå framåt bland väljarna.

Vi har en hopplös situation rent politiskt i Sverige. Under hela 2000-talet har vi haft det eftersom vi befinner oss i en övergångstid. Det här landet och folket är splittrat och det ger politiken uttryck för. Vi har många problem, som inte fanns ens för tjugo år sedan. Inte lär det gå över heller eftersom de sju etablerade partierna är så passiva.

Vetesjutton om jag ska rösta ens nästa år. Vi får väl se. Förresten så säger TV4 att de nu är inne i slutskedet i förhandlingarna om att bli av med Newsmill så att någon annan ska ta över debattsajten. Den behövs. Det har blivit väldigt tyst i det här landet när alla medier hela tiden måste mota bort sverigedemokrater eller andra till höger. Och samtidigt slänger ut alla andra också, ungefär som barnet med badvattnet. Vi behöver mer yttrandefrihet inte mindre.

3 kommentarer:

 1. Men vad sägs om den här väna varelsen då? Och järnnypssossen?
  http://www.exponerat.info/hanna-wigh-sd-fick-sig-ett-hart-nyp-av-en-toppsosse-som-anmals/

  Hanna är inte bara vään utan kan verkligen tala för sig o sd. Kolla när hon skickades till "Debatt" för att klara ut järnrörsfilmen, 1:30 min in i klippet.
  https://www.youtube.com/watch?v=Gf15BjJpyRg

  Tyvärr är det inte så lockande för kvinnor att få tårta i ansiktet, en yxa i entrédörren, avföring i brevlådan, en tegelsten genom barnkammarfönstret, bli misshandlade, knivhuggna, uppsagda från jobbet, uteslutna ur fackföreningen eller förlora sina vänner. Så därför är det kanske fortfarande delvis ett killparti. Och killarna blir något provocerade av allt detta o lyckas kanske inte alltid uppföra sig snällt o vänligt.
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det mer verkar som att Sverigedemokraterna är det största problemet för svenska journalister men man skall naturligtvis inte bortse från övriga politiska intressen i monarkin.
  Lasse

  SvaraRadera
 3. SD är snarast ett symptom än en orsak. En drös hyfsat likartade partier som trängs i mittfåran gör att alternativen blir attraktiva. Allt mer av en politisk elit gör att anti-etablissemang blir attraktivt. Okritiskt hyllande av EU gör att anti-EU blir attraktivt. Och ett fullständigt övergivande av ideologierna gör att partier utan ideologi inte längre har något handikapp.

  SvaraRadera