måndag 23 december 2013

Rasismen och fattigdomen frodas

UPPDATERAT
Det kan man tycka händer i Sverige. Särskilt om man befinner sig utomlands och är nyhetsbyrå. Och gör man som Al Jazira och intervjuar en egyptisk bloggare så får man det svar man vill ha. Jovisst finns det mer rasism i Sverige sedan i våras när det var kravaller i Husby. Det har blivit helt okej att uttrycka rasistiska åsikter högt sedan dess säger han. Och han har själv blivit slagen av nazister då utan anledning, men nu kan kanske Stockholm förändras tror Mina Nagoubi, som har bott i Sverige sedan 2011. De har ändrat namnet nu till Mina Naguib och då finns han.

Hans vän skrev så här 26 maj i år på Naguibs facebook: بسبب الاحداث التي تشهدها السويد حاليا تعرض صديقي مينا نجيب لاعتداء من قبل النازيين الجدد ليلة امس قرب منزله في شارع هورنزجاتان في وسط مدينة ستوكهولم حيث تلقى لكمة قوية في عينه اليمنى Mina Naguib

Jag vet inte vad som står, men tydligen gick han ut och blev nedslagen och fick föras till sjukhus. Hans farbror tyckte inte han var klok som var ute vid 2-tiden på natten, det var inte säkert. Då tyckte Naguib att han kände sig som en flicka. När ska offret sluta anklagas? Annars har han en egen blogg.

Så här översätter Google translate ovanstående: På grund av de händelser som för närvarande äger rum i Sverige drabbades vän Mina Naguib attackerad av nynazister i natt i närheten av sitt hem i Horenzjatan (Hornsgatan?) gata i centrala Stockholm, där han fick ett kraftfullt slag i hans högra öga Mina Naguib

Färre svenskar bryr sig längre om tiggare på gatan fast de är de fattigaste av de fattiga. Mycket fattigare än de som bor i våra flyktingförläggningar eller som har lägenhet i Husby eller andra förorter. Där de fattiga immigranterna i våras gjorde uppror. Ett 40-tal nazister kan få tiotusentals stockholmare på fötter och visar därmed hur starka våra och andras föreställningar är om det svenska samhället. Det riskerar att bli totalt högervridet när några tiotal kriminella ungdomar marscherar och det är farligt.

Minst 14 olika demonstrationer har hållits mot rasism och nazism. Dessa ord som betecknar paria, något som ingen svensk vill vidkännas. Att anklagas för att vara rasist är som att släpas till stupstocken förr i tiden och utsättas för samhällets spott och spe. En demonstration mot detta spred sig ända till Finland och Helsingfors. Också julen får stå tillbaka för vi måste visa vilka vi är. Som folk.

Men några hundratusen bryr sig inte. De firar istället julen utomlands. De vill bort från mörkret och kylan och undrar säkert vad som händer i Sverige om de nu skulle ta del av nyhetsbyråernas konstaterande att Sverige är inte längre det jämställda land de lämnade. Jerusalem Post rapporterar att de nazistiska aktiviteterna har ökat med 24 procent under 2012 i Sverige. Allt enligt deras källa Expo.

Revolutionära Fronten skriver så här om det som hände förra söndagen i Kärrtorp den 15 december och att i går häktades en vänsterextrem vid Södertörns tingsrätt för dråpförsök (knivskärning): "Efter söndagens demonstration i Kärrtorp har en person häktats för att ha försvarat den antirasistiska demonstrationen. Personen har gjort sitt yttersta för att skydda barn och äldre mot nazisterna och nu har staten valt att straffa honom för det här. Att sitta häktad är allt annat än en trevlig upplevelse, alla hälsingar stora som små gör stor skillnad när man är frihetsberövad. Vill ni skicka en hälsning till kamraten kan ni skicka ett pm till oss så ser vi till att hälsningarna kommer fram."
24.12.2013
Och här tycker Stefan Einhorn att vi ska ge så vi dövar vårt samvete och sedan lite till. Och särskilt till de i Afrika förstås, för där är fattigdomen störst. Ja, det är enkelt för människor som befinner sig i dagens överklass, men inte för oss andra. Och överklassens budskap har varit detsamma i mer än hundra år. Det är de stackars afrikanerna det gäller. När alla pengar går till de dagliga utgifterna och det inte blir mer över utan att tandläkare och restskatt genast gör att vi måste låna från någon så behöver vi knappast döva vårt samvete. Denna relativa fattigdom har sin orsak i fattigpension och sjukdom. Då är det svårt att ge för att döva samvetet och sedan lite till. Om vi inte ska bli som Jesus och ge bort eller sälja allt vi äger. Det är inte så meningsfullt för det skulle betyda att samhället har ännu ett par att ta hand om. Vi vill naturligtvis klara oss själva. Men som ni vet så brukar jag ändå ge bort pengar ibland, men inte längre till tiggare på stan. Och inte till Afrika heller.
29.12.2013
Här demonstrerar man i Karlstad och älskar Kärrtorp. Det är väldigt gulligt. Vi är ett folk av icke-rasister visst är det så. Här har tusentals samlas för att visa det. Vilken demonstration i ordningen? Har tappat räkningen, men säkerligen är det uppe i ett 20-tal nu. Vilken uppslutning! Tillsammans mot rasism! Hoppas min pappas änka deltog också. Hon har ju varit i både Kärrtorp och Björkhagen. Även om det var länge sedan. Det största problemet är vardagsrasismen, sägs det. Vad är detta egentligen? Och vad hände i Kärrtorp. Var det inte så att en nazist blev knivhuggen. Av en vänsterextremist. Jo så var det. Och blev han inte dessutom knivhuggen i ryggen? Men det är väl rätt och lagom? Ska vi inte helt enkelt göra processen kort med sådana? I varje fall tycker Revolutionära Fronten detta. Polisen är polisanmäld för att de skyddade nazisterna. Här kan ni läsa revolutionärernas facebooksida. Enligt denna organisation är det alltid självförsvar när man knivhugger nazister. Kamp är det som gäller. Både de och nazisterna är samma skrot och korn. Våld är alltid fel! Här är AFA:s rapport om vad som hände. Självförsvar! "Medierna har även hängt ut en kamrat till oss som häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp. Händelsen ägde rum när vi försvarade oss mot nazisterna."

1 kommentar:

  1. Helt rätt.

    Den som inte kan hjälpa sig själv, kan inte hjälpa andra.

    Det är dags att återupptäcka Natural Law, naturrätten.
    Mark Passio har den bästa beskrivningen hittills.

    SvaraRadera