fredag 20 december 2013

Avpixlat demonstrerar

UPPDATERAT
Nu ska också Avpixlat samla Sverigevänner på Kärrtorpsplan på söndag kl 12 till en demonstration för mötesfrihet och mot politiskt våld. Enligt redaktionen så lyfter Säpo fram det vänsterextrema våldet, som det enskilt största hotet och också det islamistiska, men detta lyser med sin frånvaro i diskussionerna kring helgens manifestationer. De har symboler på sin egen affisch där både yttersta vänsterns stjärna och nazismens hakkors kastas i papperskorgen.

Representanter för hela Sveriges folkvalda och folk kommer att demonstrera nu på söndag i Kärrtorp. Samlingen blir vid T-banan, men sedan ska tågas till Kärrtorps IP, där jag åkte skridskor som liten, eller i naturreservatet med skidor med kompisarna på vintern. Det var en bra, men lite stökig uppväxtmiljö, för samhället var nybyggt på den tiden. Men alla vi som fick bo i moderna lägenheter var glada eftersom många levde med torrdass på gården och bara kallvatten inomhus i Stockholm då.
Så här lugnt och fint är det ofta i Kärrtorp. Vi får se hur det går på söndag.

Det får inte bli slagsmål igen. Det kan nästan utlovas att detta blir fredligt eftersom polisen kommer att vara på tårna för att inte få mera kritik. I bästa fall kan det bli en manifestation för enande och för representativ demokrati - det folkstyre - vi har. Om yttersta vänstern plus nazisterna kan hållas kort. Ledaren för förra bråket Klas Lund sitter häktad tillsammans med två andra, så han kommer inte att vara där. Vi får hoppas att varken Revolutionära Fronten eller Antifascistisk Aktion går dit för att slåss. Men om de gör det så är det polisens jobb att hålla dem och nazisterna isär. Sd har meddelat att de inte tänker vara där. För det legitimerar extremvåld från vänster. Men det skadar väl inte om alla partier och medborgare deltar och samlar sig. Bred enighet är alltid bra.

God demonstration önskar jag alla som tänker bege sig dit! Här skrev jag om detta tidigare. 
21.12.2013
I DN:s huvudledare i dag tas äntligen avstånd från våldet från både nazister och extremvänstern. Hundra poliser drygt ska komma till Kärrtorp i morgon. Hoppas det räcker då. Våldsverkarna borde inte vara fler än så. 
17:26
Tyvärr vågar inte Avpixlat ställa upp i morgon på demonstrationen efter att de har blivit utsatta för hot. De säger att mejlkorgen har: "fyllts av hatiska reaktioner från vänsterhåll och av ett antal förtäckta eller öppna hot om att vi kommer att mötas av våld om vi visar oss på platsen. Flera hängivna Sverigevänner som hört av sig till redaktionen om att ingå i vår grupp har skrämts av detta. Några har dragit sig ur, andra har frågat om vi kan garantera deras säkerhet. Svaret är dessvärre att vi inte kan det, vilket naturligtvis framstår som absurt i beaktande av att vi här talar om ett evenemang som påstås vara en manifestation mot politiskt våld och för mötesfrihet och tolerans."

Inte heller polisen kan garantera deras säkerhet så de vågar inte närvara. Inte heller sd kommer att vara där, för de vill inte legitimera det vänsterextremistiska våldet. Jag tycker det är tråkigt att inte redaktionen på Avpixlat våga testa om vår demokrati klarar att de framträder öppet. Beklagansvärt!
22.12.2013
Omkring 18 000 har anmält intresse för manifestationen i dag i Kärrtorp. Vi får se hur många som kommer. Alla folkvalda partier kommer att vara där utom sverigedemokraterna. 
16:58
Kring 16 000 lär ha varit där och det blev precis så lugnt som det borde ha varit också förra gången. Men det var väl meningen som jag brukar säga så att våldet från båda håll skulle uppmärksammas nu när en vänsterextremist är häktad för knivskärningen av en högerextremist. Det var det allvarligaste som hände förra söndagen således. 

3 kommentarer:

 1. SD framstår alltmer som det enda alternativet som står får något ärligt menat. Dessutom så är deras partiprogram den överlägset vettigaste! Jag misstror alltmer etablissemangets smutskastning. Många av de aktiva i de andra partierna har själva varit kommunister även om de förhoppningsvis har kommit på bättre tankar. Samtliga partier hade säkert medlemmar som öppet sympatiserade med nazismen på 30-talet, osv. /Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja som du förstår har jag röstat mest socialdemokratiskt i mitt liv eftersom jag är uppvuxen söder om Söder. "Alla" gjorde det så vi fick i oss det med modersmjölken ungefär (mamma var torparflicka från Kärrbo, Västmanland, hon gjorde en klassresa). Men från valet 2006 har jag röstat med borgarna (ingen hemlighet finns i en ledarartikel i Expressen) för då spårade (s) ur och jag har lovat mig själv att aldrig mer rösta med dem. De har ställt till det nog.

   Så för mig blir det nog ett vanligt borgerligt parti i nästa val. Om jag röstar. Har aldrig stuckit under stol med att jag varken gillar v eller sd. Båda partierna tycker jag är för extrema. Men vi har valfrihet och åsiktsfrihet i det här landet. Att ett parti har haft medlemmar som sympatiserade med den ena eller andra falangen på 30-talet är inte något skäl i dag. Tiderna har förändrats mycket bara under de årtionden jag själv har levt.

   Det går inte att fastna i 30-talet som jag tidigare har skrivit. Fast det vore väl bra om vi kunde backa tiden dit och göra om allt, men det går inte. Vi som lever nu måste själva skapa våra egna liv, inte leva i forntiden. Ha en trevlig fredagkväll Peter!

   Radera
 2. Detsamma! :) /Peter

  SvaraRadera