tisdag 10 december 2013

Anonyma avslöjade

UPPDATERAT
Expressen avslöjar i dag de anonyma hatarna som tillhör partiet sverigedemokraterna. De har skrivit på sajter som Avpixlat, Fria tider och Exponerat. Mer än 6 000 namn är avslöjade och Expressen tänker avpixla fler av dem. Dock bara när det är publicistiskt försvarbart.

Det är Researchgruppen, som har tagit fram detta material genom att följa mejladresser tillbaka till avsändaren och avslöjat identiteten hitills på drygt 400 personer. Gruppen hatare till höger är liten, men högljudd och får med sig många. Målet är högerextrema eftersom Researchgruppen är vänsterinriktad till sin egen ideologi. Det är AFA-medlemmen Martin Fredriksson som är tongivande. Här är deras hemsida, som naturligtvis ligger nere just nu.

Martin Fredriksson har jobbat på Strix Televison, men fick lämna efter att han berusad hotat en passagerare i T-banan. Vid tillfället slängde han ifrån sig en batong ned på spåret när väktarna anlände. Han försöker nu avslöja och tjäna pengar på sina nätkunskaper. Han är också knuten till Expo. Han är lierad med Robert Aschberg, gästprofessor vid Göteborgs universitet. Där han har framträtt och berättat hur man avslöjar på nätet.

Av de identifierade är 325 män och 81 kvinnor med medelålder 49 för män och 55 för kvinnor.
Nästa forum på kartan för avslöjande är Flashback. Det vore en välsignelse om de värsta skribenterna där blev avslöjade. Alla anonyma förstör för de som skriver med eget namn. Och som sagt det kan vara samma kommentatorer som om och om igen gräver ned sig i hat.

Men hatet finns som jag har sagt många gånger på båda sidor, vänster och höger möter varandra om man ser politiken som en cirkel. Jag gillar varken v eller sd. Och det är typiskt att det är Göteborgs universitet som ligger längst framme. I dessa trakter är vänstern extrem.
13:04
Marie Stensby, 54 lämnar nu sd-toppen efter avslöjande om att hon har uttalat sig fientligt och anonymt mot flyktingbarn.
17:16
Hon blir också avstängd från sin tjänst som lärare eftersom hon har använt sin jobbmejl för att kommentera på olika sajter och för att det ingår inte i värdegrunden det hon har skrivit.
11.12.2013
Ja och någon mer avgick också. Vad var det han hette? Jo just det Mikael Rahm i Östhammar, 56 år, som tyckte att islam var en sekt. Och nästa år kommer Robert Aschberg att avslöja fler näthatare i TV3:s nya program Trolljägarna. På tiden att det inte går att gömma sig längre. Fram med dem i ljuset! Meningen med allt detta måste ändå vara att vi äntligen ska gå vidare till en ny nivå för mänskligheten!
6:57
Gerd Wall sd i Vadstena jagades under morgonen i SVT. Hon ställdes till svars för sina generella uttalanden om romer. Hon tänker inte avgå utan det får sd sköta, sade hon. Själv är hon sjukskriven och har inte framträtt i någon talarstol och sagt något liknande som hon anonymt skrev på nätet. Hur blir det nu med alla dessa avslöjanden kan det bli polissak? Jo experten i TV tyckte att det åtminstone skulle kunna leda till förundersökningar.
10:24
Här är "folkets röst" angående avslöjarna. De flesta tycker att det är okej att hänga ut politiker, men det går en gräns vid privatpersoner. Det är inte minst två års fängelse för vad de har gjort. Ska de då få schavottera? När blir det häxjakt? Här i min blogg vågar uppenbarligen ingen längre kommentera. Bara om Alice Babs, där finns de senaste kommentarerna från anonyma. 
11:27
Och här är en beundrande artikel i DN för Researchgruppen, som minsann jobbar ideellt och inte kan ta ut några höga löner för vad de gör. De är renhåriga hjältar helt enkelt, som inte hackar andras datorer och begår brott utan bara använder offentligt tillgängligt material.
12.12.2013
Här får den kommunala chefen i Landskrona sparken från sin chefspost för att han har kommenterat anonymt, främlingsfientligt och rasistiskt på Avpixlat. Patrik Gillsvik har gjort avbön och bett om ursäkt. Dock får han en annan post i företaget.
13.12.2013
Och en till fick avgå som nämndeman i Ystads tingsrätt. Han heter Tommy Jonsson och är sd:are.

8 kommentarer:

 1. Idag insåg jag att jag aldrig någonsin kommer att våga rösta i ett allmänt val online, den dag detta blir möjligt. Det verkar inte finnas några gränser för hur media tvingar in svenskar i rådande konsensus. Med det sagt är jag varken SD-anhängare eller försvarare av de vidriga åsikter som luftats på Avpixlat mfl.

  Ha en fin dag
  Linn

  SvaraRadera
 2. Nu kulminerar häxjakten på alla de som inte tycker och tänker i likhet med PK-journalistiken, vanliga svenssons kommer nu synas offentligt om de har åsikter om invandring och förbannar detta i klumpigt tal och skrift. Är det verkligen så vi vill att landet skall se ut? Ska man inte ha rätt att tycka och tänka som man vill utan att känna rädsla över att ev bli kallad rasist eller nazist!? Mediernas PK skyr inga medel och nu så får man kallt räkna med att få en kamera upptryckt i ansiktet för att man inte gillar dagens flyktingpolitik, vänstern och deras huliganer AFA jublar säkert åt detta spektakel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har vi åsiktsfrihet eller inte?tydligen får man inte ha annan uppfattning än att det är ok att Sverige översvämmas av asylsökande från länder där åsikter ock yttrandefrihet ligger i träda,det kommer att förändra Sverige till något ingen tänkte på..

   Radera
 3. Typiskt nog blir detta en anonym kommentar då (eftersom jag inte har någon egen blogg) - men allvarligt talat. Ska man inte vara redo att stå för det man tycker under eget namn? Det här åsikterna är ju milt sagt stötande och internets baksida är ju faktiskt mobbing och anonyma fega påhopp. Att bli kallad rasist är väl bra mycket mindre allvarligt än att önska livet ur flyktingbarn - om den som säger detta dessutom är en folkvald politiker?
  Det här handlar egentligen inte om flyktingpolitik utan om människofientlighet. Hälsar
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att stå för sina åsikter är en fantastiskt dum klyscha som ofta upprepas helt utan eftertanke. Själklart ska en åsikt stå för sig själv. Eller ska personen bakom åsikten få färga hur åsikten uppfattas?
   Anonymt är bättre eftersom det är lika för alla.
   Anonymt ger även de svaga en röst, de som inte vågar yttra sig offentligt trots att de kanske har bra saker att säga. Samtidigt som sociopater inte bryr sig om sådant. Mer inlägg från sociopater och mindre från blyga - är det den världen vi vill ha?

   Radera
 4. Svar till maria> Om alla på internet ska delge sin identitet innan dom talar, borde man inte isåfall införa samma regler i det verkliga livet, alla får helt enkelt gå omkring med en stor ID-bricka runt halsen, så utifall att någon har något emot en åsikt du säger kan få reda på vem du är, vart du bor och vid senare tillfälle hälsa på dig. På nätet är detta fenomen än farligare då man inte vet hur länge skriven text kan sitta kvar, men så som klimatet ser ut i världen så behövs anonymitet, då t.om dom mest barnsliga påhopp, dispyter kan leda till att folk förstör för varandra eller i värsta fall blir utsatt för våldsbrott (Kanske flera år efter något man skrivit). Att folk finner saker på nätet som man ogillar är väl heller ingenting att haka upp sig på, det finns sekter i USA som önskat livet ur svenskar bland annat, jag får helt enkelt acceptera dessa för mig bisarra åsikter, annars kanske jag borde fundera på om jag inte ska hålla mig undan från mänskligheten helt och hållet. Dessutom önskade hon inte livet ur flyktingbarnen, hon sa väl något i stil med "låt dom svälta ihjäl" eftersom dom flytt från krig med men och hemskheter har mage att matvägra (Då dom får samma jävla mat eller bättre än många av våra pensionärer som jobbat hela livet och betalat skatt), ja då är man verkligen- verkligen- verkligen i behov av asyl. - Jag tycker inte det, ärligt- skicka hem dem, jag är övertygad om att detta är asyl-bluffare som läst på om sverige lite väl mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I många fall talar människan utan att tänka först,gäller speciellt de av socialistiskt tänkande impregnerade,vård skola ock omsorg kommer med dagens flyktingpolitik förvandlas till en tummetott,tänkte inte på det kommer från de marinerade i socialism tänkande.

   Radera
 5. För några år sedan var media väldigt upprörda över att någon obskyr sajt hängde ut dömda pedofiler med namn och bild.
  Är sverigedemokrater alltså ett värre hot än pedofiler?
  Lasse O

  SvaraRadera