fredag 16 maj 2014

Vandaliserade sd-affischer

UPPDATERAT
I går natt vandaliserades sd:s affischer i tunnelbanan i Stockholm. De utsattes för färgkastning och sprej. Och nya skyltar sattes upp med varning för fördomar och rasism. SL ska ha bytt alla affischer tills i dag och tagit bort de nya banderoller som sattes upp, både på station och inuti vagnar. Och i Göteborg kunde Jimmie Åkesson inte hålla något tal, fast polisen sade att det hade gått. Han valde att avbryta.

Helt klart så är medierna på jakt efter sd och höjer fi till skyarna. Men det verkar inte hjälpa för sd ser ändå ut att få plats i EU för första gången, men inte fi. Hur tyglar man massorna så att de röstar rätt? Inte är det lätt inte. Sd rider på att vara förföljda och fi gynnas inte av alla prisande artiklar. Har folket helt enkelt genomskådat den rådande medieeliten? Eller är det så att män är mer inne än kvinnor?

Ingenting av det där intresserar egentligen väljarna. Lika lite som att vänstern på 60-talet engagerade alla ungdomar. Det är en myt. Inte heller var alla nazister under andra världskriget i Sverige. Människor i allmänhet ser till sin egen vardag. Vad de får ut i kronor och ören av löner och pensioner, hur mycket skatt de ska betala. Detta handlar politik om för de allra flesta. Inte att hjälpa all världens flyktingar att få plats i Sverige.

Klyftorna i Sverige ökar mest i hela OECD-området (där inräknas bland annat Australien och USA). Hur kan det komma sig? Vi som har hållit tillbaka våra löner i alla år för att vi skulle spara till våra pensioner och ge ordentliga pensioner till våra föräldrar, har betalat ordentligt för våra barn på dagis och aldrig åkt gratis i tunnelbanan eller på bussar. Men välfärden försämras snabbt och har gjort så sedan 90-talet. Det går inte att skylla på något av de stora partierna. De har åstadkommit detta gemensamt.

Rösta nu exakt som ni vill både i kommande EU-val och i höst. Det spelar i det långa loppet inte så stor roll. Vad som bestämmer hur vi har det går över våra huvuden. En liten människa kan enbart välja att göra så gott det går. Gno hela livet och få fattigpension. Tillsammans med de nästan en miljon människor i vårt land som redan har det. De ökar hela tiden. Varannan 70-talist kommer att få det.
13:09
Folkmusikanterna mot sd som hade samlats på Slussen tunnelbanestation motades bort av vakter. De var alldeles för många och tillsammans med publik blev de en säkerhetsrisk. Leve musiken!
21.5.2014
Sd trodde alla skulle ställa upp på budskapet i tunnelbanan och att affischerna inte skulle bli vandaliserade. Säger de. 
22.5.2014
SL stoppar nu sd:s kampanj i busskurer. De vill inte ha dessa vandaliserade. Det blir de ju ändå varje helg. Men det skulle naturligtvis bli värre med sd-kampanj också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar