lördag 3 maj 2014

Märkligt om borrelia

Det finns tydligen massor med myter om denna sjukdom. De låter helt tokiga. Dock har jag haft borrelia. Det var för två år sedan och jag blev frisk av en penicillinkur, men när jag läste på om symptomen så började jag undra. Ont i kroppen och tandinfektion har jag haft sedan dess. Och det kan man få av borrelia. 

Jag gick och drog en smula med det röda märket bak på benet, väntade på att det skulle försvinna, men det gjorde det inte. Det behövdes penicillin. Men att det behövs en debattartikel som förklarar att det inte är amerikanska regeringen som ligger bakom sjukdomen kan bara hända i internettider. Galningarna med konspirationsteorier är legio.

Njut av sommaren och ängsblommorna som kommer när som helst. Jag har redan plockat bort fästingar på husdjuren och de är fortfarande friska. Men om ni får röda märken på kroppen runt ett fästingbett som inte försvinner då behövs penicillin.

2 kommentarer:

  1. Nej, för vanliga normala människor behövs det ej påpekas att Borrelia ej skapats av US Army. Däremot för kulturbyråkrater och Medicinalstyrelsen som ju sponsrade produktion av en film där det påstods att HIV skapats av US Army i medicinska experiment.

    SvaraRadera
  2. Lite farligt att ha en artikel som denna då fästingar är ett ökande problem. Klimatändringar och ökad habitat-fragmentering gynnar fästingars spridning. Men självklart ska man inte gå runt och oroa sig i onödan. Det är även alltid bra att ta död på myter som ger onödig rädsla. Har du fått borrelia? jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-4315/har-du-nagonsin-fatt-borrelia

    SvaraRadera