lördag 2 november 2013

Unga själar härjar i Sverige

UPPDATERAT
Ja det är inte lätt att vara en ung själ, som inte har tampats så länge med jordelivet. Då kan det bli så att känslorna tar över och någon blir skjuten för en blöt rock. Det är en oerhörd kränkning för en ung själ att råka ut för något sådant.

I Ljungsbro har en "särskild händelse" rapporterats. Två människor har hittats skjutna ute på en väg. Mer information kommer från polisen någon gång under dagen har de lovat. Något pågår i Sverige. Massor av unga själar har landat i vårt fridfulla land och håller samhället i skräck.

Och i Göteborg var det skottlossning inne på en restaurang i Hisings Backa på fredagskvällen. Det är hur lätt som helst att få tag i vapen i dagens Sverige och alltfler kan tas över gränsen för kontrollen är noll. Snart blir det väl inbördeskrig på riktigt.

De unga själarna är inte onda. De begriper helt enkelt inte vad de gör eller ställer till med. De har som sagt inte levt tillräckligt för att ha fått empati inpräntat i själen. De kan inte se den andres sits utan är helt inriktade på egotänkande.

För att de ska bli lite mognare måste de få uppleva just det som de utsätter sina offer för och känna inpå huden och i kroppen hur det upplevs. Och det lär de få förr eller senare. Det kan ta några hundra år, men det ska göras och gås igenom. Så säger alla som har upplevt detta och blivit lite mer utvecklade själar. Universums rättvisa fungerar. Även när samhället har gett upp.
13:18
En pojke född 1998 och en kvinna född 1956 är döda, mördade i Ljungsbro. Sambon till kvinnan är skadad och förd till sjukhus. Han är född 1958. En gärningsman är gripen i natt vid halvtretiden. Han är känd av polisen sedan tidigare. Han är gripen för två mord.

Gärningsmannen hade befunnit sig in i en villa i källaren. Han mår psykiskt dåligt. Född 1979. Det finns en viss koppling sedan tidigare mellan gärningsmannen och den unga pojken. Motivbilden är inte klar. En annan pojke fanns kvar i källaren till villan. Han är född 1999. Gärningsmannen kommer från samma ort.
17:19
Den misstänkte förnekar mord. Advokat Thomas Bodström är förordnad som försvarare.
20:55
Expressen är vänlig nog att publicera bild på den misstänkte. Här ser ni bilderna på honom opixlade.
21:18
Kvinna som försökte ingripa och själv blev dödad är en avliden hjälte i dag. Ring hellre polisen!
3.11.2013
Polisen utreder om den misstänkte mördaren har fått en psykos eller om han var drogpåverkad. En granne säger att han handlade med droger. Att den misstänkte mannen har erbjudit honom att köpa. Han beskrivs också som en enstöring som tränar boxning inne i Linköping.
9:56
Här kan ni läsa Östgöta Correspondentens beskrivning av händelserna. 
12:19
Polisen meddelar att den misstänkte ska förhöras under dagen och då ska advokat Thomas Bodström närvara. Den misstänkte befinner sig på psykiatrisk klinik och det blir inte någon presskonferens under dagen.
4.11.2013
Den misstänkte mannen har begärts häktad för de båda morden. Han själv nekar och säger att han inte är någon mördare. Jag tänker på Åmselemorden där narkotika också var inblandat. Den här nu begärde häktade mannen har missbrukat hasch och var intagen på klinik för missbruk. Detta kan ge upphov till psykos. Det är farligt med knark av alla sorter. Hasch eller cannabis är inte ofarligt!
14:27
Han är häktad på sannolika skäl för morden. Han säger att han minns ingenting av vad som hände.
5.11.2013
Den misstänkte har sökt vård både för missbruk och för psykisk ohälsa, vilket bekräftas av sjukvården i Linköping. Han erbjöds behandling som han tackade nej till. Han har tidigare en lång histioria av brott och vård.
6.11.2013
Och vad ska man säga om det ödesdigra skeendet när polisen inte hann fram efter att ha blivit larmade av väktare i Norrköping för att den misstänkte uppförde sig förvirrat i ett köpcentrum? Detta på eftermiddagen innan han tog pojkarna som gisslan. Varför kunde han inte ha stoppats innan de båda morden? När han stal pengar av någon. Inte heller av den man, som såg dem vid midnatt och tyckte det verkade underligt att han och pojkarna hade sällskap. Men han reagerade inte adekvat utan han var insnöad på att han själv var utelåst. Änglarna gråter säkert i himlen eftersom de gav människorna så många chanser att ändra skeendet, men de inte gjorde detta på grund av mental blindhet. Eller rädsla.
26.11.2013
Mördaren var drogad av "kannibaldrogen" MDPV, en drog som i de flesta fall sliter sönder och tar livet av den som missbrukar. Här fick två människor sätta livet till istället. Bedrövligt. Mördaren finns under 15 avsnitt i kriminalregistret och borde inte ha varit på fri fot. Doudou Ahoka har erkänt morden. Han led av en allvarlig psykisk störning när han begick morden och har fragmentariska minnesbilder av händelserna.
8.5.2014
Mördaren Doudou Ahoka döms till livstids fängelse. Han var fullt medveten om sitt handlande även om han befann sig nära ett drogutlöst psykotiskt tillstånd. Ett bra straff! 

10 kommentarer:

 1. Mkt tragiskt men är sannolikt ett resultat p g a Polisens nonchalans när människor önskar akut hjälp.
  NL

  SvaraRadera
 2. Ja tyvärr men de här gången är det inte sd-arna som står för järnrören utan tydligen en invandrare från Afrika. Usch och fy vad tråkigt. Både för invandrarna och för oss.

  SvaraRadera
 3. Hade det varit roligare om SD-are låg bakom men nu är det inte verkligheten Mest tråkigt är det för offrens anhöriga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart hade det inte varit roligare om sd-are låg bakom. Det handlade om att det blev en järnrörsskandal när sd-are gick omkring med sådana från en byggnadsställning. Detta hände sig för ett år sedan ungefär:
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Järnrörsskandalen

   Här blev kvinnan och pojken ihjälslagna med ett järnrör. Pojken var dessutom bunden.

   Självklart är det fruktansvärt för offrens anhöriga. Att förlora en tonåring och att förlora sin sambo önskas ingen. Nu fungerar det så eftersom vi hoppas och tror att kriminella ska sluta att vara det och vi har korta straff. Det finns 15 sidor i kriminalregistret om denne man och han har suttit i fängelse tidigare. Han är också avförd från det tidigare dubbelmordet i Linköping som hände 2004 eftersom hans dna har jämförts med spåren där.

   Apropå ovanstående kommentar om "polisens nonchalans". I det här fallet så inkom samtal till polisen från kvinnan i villan kl 1:59 och den mordmisstänkte greps 02:22 fortare kunde det inte ha gått. Det skulle i så fall ha varit ifall de i villan hade ringt och inte befriat den ena pojken, vilket kanske inte skulle ha varit bättre. Men det är alltid bättre att ringa polis än att ingripa själv!

   Radera
 4. Varför publicerar tidningarna pixlade bilder? Är det för att säga att "vi vet hur han egentligen ser ut men det får inte ni veta! Det får bara journalister se. Haha!"
  Lasse O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det beror av de bestämmelser som tidningar och journalister lyder under genom att de har inrättat en PO (pressombudsman) och frivilligt bestämt att de inte får eller kan avslöja en gärningsmans identitet. Men de tar sig ändå närmare detta eftersom allt hela tiden finns ute på nätet.

   De kunde inte ens avslöja Malmömördaren Mangs identitet och jag gjorde det bland de första, vilket jag blev beundrad (!) för av gammelmedia för det var ju en vit terrorist som sköt invandrare. Här kan du se de pressetiska reglerna som lägger hinder i vägen: http://www.po.se/regler/pressetiska-regler

   Där står bland annat: "Tänk på att en person, misstänkt för brott, i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger. Den slutliga utgången av en skildrad rättssak bör redovisas."

   Jag är inte ett tidnings- eller etermedium i den bemärkelsen utan detta är en privat blogg. Jag lyder inte under dessa regler, men inte heller jag kan fritt publicera vad som helst. Då kan man råka ut för PUL. Men dit är det mycket längre än att som medium bli klandrat av PO. Fast en del tror att vi inte har yttrandefrihet i landet och att jag inte får publicera det som står i domar. Det får jag dock. Vi har inte hemliga rättegångar för det här är inte en diktatur och vi har som sagt yttrandefrihet. Yttrandefriheten är en grundlag och tar över andra bestämmelser och lagar.

   Radera
  2. Men min fråga gällde egentligen varför man publicerar pixlade bilder överhuvudtaget. Bilderna säger ju ingenting.
   Möjligen kan anledningen vara att kittla läsarens nyfikenhet. Någon annan anledning ser åtminstone inte jag.
   Lasse O

   Radera
  3. Jo du har rätt. Det är kvällstidningar som gör det för att de måste konkurrera med sitt innehåll och sälja lösnummer på ett annat sätt än morgontidningar, som fortfarande har prenumeranter. De här bilderna berättade dock sanningsenligt att det var en mörk man. Vitpixlingen var borta.

   Radera