måndag 18 november 2013

Ingen tror på enbart kvinnan

Förundersökningen mot moderaten Gunnar Axén läggs ned rörande sexuellt ofredande för det går inte att styrka med bevis vad som har hänt. Ord står mot ord och det finns ingen anledning att i det läget tro mer på kvinnan än på Gunnar Axén enligt åklagare.

Det är rätt. Alla ska vara jämlika inför lagen och om det inte finns bevis så ska ingen fällas. Det är bara i fråga om vårdnaden om barn som lagen gäller till kvinnans fördel.

Då kan en mamma anklaga en pappa för sexuella övergrepp mot barnen och då blir han dömd av samhället, även om det kan bevisas att mamman ljög och detta inte var sant. Att fallet läggs ned rent juridiskt. Pappan förlorar trots det oftast vårdnaden för socialtjänsten är på mammans sida.

I det här fallet var det en yngre kvinna 21 år gammal i moderata ungdomsförbundet från Linköping som hade anklagat Gunnar Axén för sexuellt ofredande. Där gäller bevisning innan dom faller. Och samhället får rätta sig efter detta. Gunnar Axén tog time out från riksdagsarbetet för ett par veckor sedan, men kan nu återgå till detta. Han ställer dock inte upp för en ny valperiod.

4 kommentarer:

 1. Man dömer tjejer och killar helt olika http://www.ystadsallehanda.se/sjobo/article1482891/Flicka-frias-fran-att-ha-valdtagit-pojke.html
  Jämfört med
  http://www.expressen.se/kvp/15-aring-domd-for-sex-med-flickvan/

  Jag är för jämlikhet men då ska det vara jämlikhet fullt ut och inte bara när det gynnar vissas intressen.

  SvaraRadera
 2. Time-out - med eller utan lön?

  Undrar en på skattetryckskontoret

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart med lön. Precis som den här riksdagsledamoten.
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17830141.ab

   Det ska vara jämlikt mellan män och kvinnor även i riksdagen. De som sitter där anses alltid vara i arbete. Också om de som Mona Sahlin åker till Mauritius med familjen under sin time out.

   Radera
 3. Men vad är det han egentligen gjort? Dragit i BH-bandet på en glad fest, klappat henne i häcken eller vad?
  Eftersom det är ganska lågt i tak i Sverige vad beträffar sexuella närmanden finns alltid skäl att vara skeptisk när tidningarna talar om våldtäkt eller sexuellt ofredande.
  Vi som på -50 o -60-talen gjorde våra ihärdiga försök att närma oss dessa alltid
  nej-sägande fina flickor har i efterhand med förvåning konstaterat att det inte sällan handlade om "våldtäkt" eller åtminstone sexuellt ofredande med den moderna feministiska lagstiftningens definitioner. Fast oftast vändes dessa ständiga nej till ett försiktigt ja efter att man ihärdigt flyttat fram positionerna -:)
  //Pops

  SvaraRadera