lördag 16 november 2013

Alla romer kan få 5 000 kronor

Detta kan bli det skadestånd de får för att stå med på listan hos polisen i Skåne. Lite flis för mycket slit skulle man kunna säga. Eftersom omkring 4 500 är berättigade till detta så skulle det kosta staten kring 22,5 miljoner kronor.  Inte mycket när romer kan kring få 20 000 för att bli utkörda ur en affär. Jag tycker att de absolut skulle få åtminstone 10 000 var så att de verkligen kan känna att de har fått upprättelse av svenska staten. I registret finns barn och barnbarn till romer, som inte ens identifierar sig som romer och naturligtvis inte heller är kriminella.


”Den allvarligaste bristen är att ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är alldeles för vitt. Ett oprecist ändamål ger inga ramar för personuppgiftsbehandlingen, vilket i praktiken sätter integritetsskyddet ur spel. Vidare är det klarlagt att det inte finns behov av att registrera alla de personer som finns i uppgiftssamlingen, inte ens med det vida ändamål som gällt. En annan allvarlig brist är att det inte finns ett tillräckligt tydligt samband mellan den av polismyndigheten angivna brottsligheten och de personuppgifter som behandlas. Sammantaget förefaller därför uppgiftssamlingen i vart fall delvis ha fått karaktären av en ”bra att ha”-uppgiftssamling.”

Så beskrevs listorna i går av Säkerhets- och IntegritetsskyddsnämndenHär kan du begära ut listorna för att få veta om du själv finns med på dem.

3 kommentarer:

 1. Och då uppstår ett nytt "rom-register" hos JK, dvs listan över inkomna brev i saken. Och oklart om de som är dömda för något kommer att få denna dusör?

  SvaraRadera
 2. Ja, minst 10.000 borde de få. De kriminella, som har särskild anledning att känna sig utpekade o kränkta, drabbas hårdast o borde få 20.000. Enligt etnologiprofessorn Karl-Olof Arnstberg lever ca 80 % av romerna på bidrag, så det gör knappast någon större skillnad för skattebetalarna med 20-50 miljoner ytterligare.
  Stod föresten i tidningen, bl a GP, häromdan att en 5-åring ryckt väskan av en åldrig dam med rollator. Kan denne unge man möjligen stått i registret?
  Barn är man ju dessutom ända tills att man fyllt 18 år i det här landet och helt ovanligt att man är kriminell i 14-18-årsåldern är det väl inte inom den här gruppen?
  Det var kanske inte omotiverat att ha "barn" i registret?
  //Pops

  SvaraRadera
 3. Tänk på alla dessa oskyldiga romska barn som har blivit så skadade av att stå i nån register! Utan att de visste om det! De bara måste få pengar!
  Men svenska barn som blev tagen från sina föräldrar och omplacerade till dysfunktionella familjer och därmed misshandlade, de får inget, för det är inte bevisat att de blev det. Fast deras liv slogs i spillror.
  De är skillnad på folk och folk.

  SvaraRadera