onsdag 20 november 2013

Dessa nidbilder

Nu drar Åhléns in en katalog där en bild kan tolkas som black face, dvs som något elakt mot det afrikanska folket. Sidan ska rivas ut ur katalogen. 

Och Ikea drar in sin kundtidning i Ryssland, där ett lesbiskt par förekommer. Detta passar bara i Europa eftersom propaganda för homosexualitet är förbjudet i lag i Ryssland.

Sedan har vi naturligvis den rasistiska Hedenhösboken, som nu är stoppad av förlaget. Där kallas indianer för rödskinn och det gick för sig på 50-talet, men inte nu.

Det är enbart i Nederländerna det går att ha Zwarte Piet och Sinterklaas på samma bild eftersom det är en urgammal tradition. Ja det är således en variant av jultomten och svarte petter, men de kommer tidigare och uppträder ihop den 5-6 december (i Belgien också) för att ge barnen gåvor.

Och här nedan kan ni se rasistiska stjärnsångarna på Möja i Stockholms skärgård. Också en gammal tradition, som vi måste få slut på genast. De dyker upp till Trettonhelgen med både kung Herodes och Judas med pungen (som samlar in pengar till välgörande ändamål). De båda sistnämnda gnider in sig med sot så att de blir svarta. Medan de tre vise männen ska vara vita som snö. Förfärligt! Att inte de etiskt rena politiskt korrekta i press, radio och TV har upptäckt detta! Sic!
7.12.2013
Och här rasar nu debatten en gång till om de usla holländarna som inte kan vara annat än rasistiska, men Möja väcker inte anstöt. Fram för traditioner! Hur är det med vitsminkning? Är det också rasistiskt? Annars har alla svarta chansen nu.

7 kommentarer:

 1. Med visst letande hittade jag den rasistiska bilden. Nu undrar jag: vi som fått katalogen hemskickad, kommer de och hämtar den? Kan man få skadestånd, kanske inte jag men de tre somaliska barnen som bor ovan mig? De reagerade inte heller, men man vet aldrig vilka mystiska skador man kan få av 16 mm pärlgubbe och gumma. Får man baka pepparkaksgubbar eller ska jag slänga måttet för säkerhets skull?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att slänga! Och snart blir hela landet Sverige rasistiskt precis som förra vintern när det var vitt, vitt och vitt. Tur att det är svarta natten samtidigt så att det jämnar ut sig!

   Radera
 2. Någon dag måste vi väl ändå komma tillrätta med den rasistiska litteraturen så att vi äntligen kan lyfta frågan om könsneutrala böcker!! Det förvånar mig att den frågan ännu inte har varit aktuell, med tanke på hur mycket kvinnoförnedrande skräplitteratur, typ Barbara Cartland, som finns att bränna. Usch!!

  Gamla klassiker som skildrar ett beklagligt kvinnoförtryck känns också väldigt tveksamma i vår moderna och upplysta tid. För att inte tala om teateruppsättningar av mer än hundra år gamla teaterstycken på samma tema.

  Nu går det ju inte att bränna skådespel .. men varför inte bränna Dramaten så att vi för all framtid slipper människor som gestaltar både kvinnofientliga och rent rasistiska roller?

  SvaraRadera
 3. Bokbål, bokbål! Skampåle för Åhléns och Ikea. Så får vi det som på den gamla goda tiden. Yeah!

  SvaraRadera
 4. Sverige är nog det mest rasistiska landet i världen, åtminstone om man får tro att alla rasistlarm som dagligen trumpetas ut i media, Twitter och bloggar.

  Hur kunde det gå så snett i världens annars mest fördomsfria land?
  Men det får bli en sak för framtidens forskare att utröna varför det rasistiska Sverige 2013 endast var snäppet bättre än det rasistiska Sydafrika 1970.
  Lasse O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja oerhört att vi aldrig upptäckte vart vi var på väg. Så omedvetna som folk. Måste ha varit alla nazister som vi är uppvuxna med men aldrig begrep att de var våra föräldrar. Eller är det masochism i stor skala?

   Radera
 5. Jag vågar inte längre gå ut med mina barnbarn eftersom de är svarta o ser ut som de två pärlplattedockorna ovan med tofsar o allt. Är livrädd att någon på DN:s kulturredaktion får se oss o slår larm om rasistisk morfar.
  Konstigt förresten att ingen på kulturredaktionen reagerat på den "svarta" figuren i serien "Rocky" i DN:s kulturbilaga. Han är om något en stereotyp av värsta sorten med tjocka läppar, brunt skinn o allt. Dessutom är han trött o slö. De fina kulturskribenterna läser kanske inte såna vulgära saker som serier.
  //Pops

  SvaraRadera