torsdag 28 november 2013

Är det komiskt med hot?

UPPDATERAT
Timbuktu och Sebbe Staxx tycker att det är höjden av komik att ha med hot i en raptext. De vill slå Jimmie Åkesson gul och blå och lägga sd:are i koma. Sebbe Staxx har dömts för olaga hot mot Jimmie Åkesson efter twitter om att han ville tortera och döda politikern.

Men inget av vad grabbarna gör är på riktigt enligt dem själva, inte var det meningen att det skulle tas allvarligt med hoten, så nu rappas det om domen mot honom. Han tycker inte att han ska kritiseras utan sd som sitter i riksdagen. Det han gör är att driva med dem. Han själv tar inte hot från dem på allvar, säger han.

Timbuktu rappar också i låten om dunka Jimmie gul och blå och hissa i en flaggstång. Han ska uppträda snart på Nobelfesten i Norge. Sebbe Staxx dömdes i våras till sex månaders fängelse för narkotika- och vapenbrott. Låten ligger ute på SVT:s musiksajt, vilket försvaras av Eva Beckman, som är ansvarig utgivare.
18:27
Timbuktu ska ta emot ett pris i riksdagen av Fem i tolv-rörelsen vid en ceremoni mot rasism och främlingsfientlighet den 4 december. Bra gjort Timbuktu! Priset delas ut av socialdemokraterna. Fint! Här är Timbuktus facebook-sida.
3.12.2013
Talmannen i riksdagen Per Westerberg ska inte delta i den prisutdelning som äger rum i morgon och delas ut av socialdemokraterna. Det ingår inte i talmannens jobb att delta i den sortens evemang som kan uppfattas som kontroversiella. Från början hade talmannen tänkt att delta, men efter den senaste tidens debatt avstår han.
17:31
Här är fler politiker som avstår från prisutdelningen. 

7 kommentarer:

 1. Vilken absurd dubbelmoral av media!

  SvaraRadera
 2. Hur hade det varit ifall dessa två läst upp texten istället för att framföra den till musik???
  Eller skickat texten i ett mail???

  Det dom gjort och på det sätt dom gör det är absolut en appell till vänsterextremister att agera och dom är inte bättre än högerextremisterna...

  /Eva


  SvaraRadera
 3. Jag tycker den var rolig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som tycker det här är roligt har inte fattat vad det handlar om...

   Det är hur enkelt som helst att hota någon som har en annan åsikt än den man själv har eller det man anser vara PK men då ska man veta att varje hot är ett hot emot demokratin och rätten att få ha en åsikt...
   Redan nu har journalister börjat tystna och det är oroväckande för i framtiden kanske alla "tycker precis likadant" men så är det att det många tycker behöver inte alltid vara rätt...
   Åsikter ska bemötas men inte med hot...det är min åsikt...

   /Eva


   Radera
 4. När man ser på Sverige utifrån kan man bara förundras över allt hat som verkar finnas i det svenska samhället. Här finns riktiga nazister som marscherar på gatorna och kommunister som trakasserar de som ses som politiska motståndare.
  Två ministermord i modern tid och ett politiskt parti i riksdagen som inte för länge sedan stöddes ekonomiskt från Sovjetunionen men ändå släppts in i värmen och undgår alla kritiska frågor från journalisterna.
  Politiker av alla kulörer som i stor utsträckning trakasseras och i många fall behöver livvaktsskydd och hemliga telefonnummer. Listan kan göras lång.

  Vad hände med det Sverige som en gång var tolerant och där yttrandefriheten sattes i främsta rummet? Det är borta och har ersatts av ett samhälle där det gäller att säga de rätta sakerna och offentligt ha rätt åsikter. Annars förpassas du till kylan och ingen arbetsgivare vill ens ta i dig med tång.
  Lasse O

  SvaraRadera
 5. Mycket bra inlägg i ovanstående debatt från Lasse O, detta skrivet av Dick Erixon med anledning av dagens debattklimat:

  http://erixon.com/blogg/2013/11/borgerliga-perspektivet-saknas/

  /Katrin

  SvaraRadera
 6. Men han är ju rasist?? hur fan kan han få pris för det? jag fattar inte den här regeringen som inte fattar någonting. de är lika rasistiska som går bara efter hudfärg hela tiden. brun är bra vita illa.

  Fy fan att jag hatar det här landets ledare.

  SvaraRadera