måndag 11 november 2013

T-bana är härligt

UPPDATERAT
Det blir bra det med en tunnelbana också österut mot Nacka. Den ska gå till Nacka Forum, inte särskilt långt, men tillräckligt. Jag minns när Stockholm fick tunnelbana. Det var ett stort lyft. Fast lite läskigt att åka under vattnet första gången när T-banan dök under jord vid Gamla Stan.

I min barndom gick det bussar från Björkhagen till Brunkebergstorg (se bilden) i city. Nummer 79 hade vi och det var en långsam och överfull historia att ta sig från och till city. När T-banan kom blev allt lättare. Och så kommer det att bli att bo i Nacka nu också.

Skönt dock att det spårbundna inte ska gå ända till Viks Central på Värmdö vid Ålstäket. Så långt var det tänkt att en järnväg skulle dras redan i början av förra århundradet och ett stationshus/järnvägshotell hann byggas. Finns kvar än i dag, men är numera privat. Men pengarna tog slut och bolaget gick i konkurs. Bussar är bra det också! Här skrev jag tidigare om detta.
14:28
Klagomål över att Stockholm ska betala så mycket, men det är den stan som har trängselskatt. Inte andra kommuner.

2 kommentarer:

  1. Fy fasiken vilken cool gammal bild!

    SvaraRadera
  2. Javisst det kan man tycka, men det var en hård tid, men rolig för att vi var barn då. Vi fick vara sjuka i allt möjligt som scharlakansfeber och mässlingen. En klasskamrat hade hjärtfel och en annan gick med skenor till följd av polio. Men allt tog vi med jämnmod.

    SvaraRadera