söndag 29 september 2013

Dubbelmord på Dalarö

UPPDATERAT
Det låter som en titel på en deckare. Kan det vara så, att när en person klarade sig från branden i natt på Malmvägen i Dalarö i skärgården utanför Stockholm, så är de andra mördade?

Polisen utreder grov mordbrand alternativ mord. Det var ett litet fritidshus med liggande stockpanel som brann. Larmet kom 02:46 under natten till söndagen. Huset var helt övertänt när polisen kom fram och de två döda hittades efter att branden släckts och brandmännen då letade igenom huset.

"Omständigheter på platsen och annan information" gör att det blir brottsrubriceringar om mord alternativ grov mordbrand. Mer än så vill inte polisen säga. Dock så verkar branden vara anlagd, säger Lars Byström vid länskriminalen.
17:02
Det är en vuxen man som bor i huset, men han är försvunnen. Det var tre barn kvar där inne. Bara ett av dem lyckades ta sig ut. Två barn innebrändes. Huset ska ha varit igenbommat.
30.9.2013
7:30
Mannen jagas på Öland. Han är anhållen i sin frånvaro.
8:01
Mannen är nu gripen. Här skriver polisen i Kalmar län att gripandet var odramatiskt.
9:58
Mannen greps i Hulterstad på södra Öland. Han är född 1973.
12:16
Bilen mannen körde bärgades vid våtmarken Görans Dämme i Hulterstad och blodspår från bilen gick att följa. Mannen hade skurit sig själv i ett tafatt självmordsförsök. Han var inte allvarligt skadad.
12:55
Enligt uppgift till TT är mannen pappa till barnen. En familjetragedi.
18:16
Han lär ha erkänt vad han har gjort. Så trött jag blir på föräldrar som inte kan ta hand om sina barn. Tänker på mamman i Sigtuna, som dränkte sina båda pojkar. 
1.10.2013
En riktigt mysig mördare den här mannen. Han bommade verkligen igen stugan och gjorde så att barnen inte skulle komma ut innan han tände på. När han körde mot Öland så sms:ade han till flera i familjen om att "hämnden är ljuv". Att hämnas på små barn är inte ett dugg ljuvt. Han förtjänar livstid.
3.10.2013
13:10
Pappan sitter i häktningsförhandlingar och erkänner allt. Han erkänner två mord, ett mordförsök och grov mordbrand. Han har inga invändningar mot att sitta häktad. Han uppträdde i rätten med rakat huvud och bandagerade handleder efter självmordsförsöket. Han sitter annars på rättspsyk i Huddinge.
14:28
Han häktades naturligtvis.
13.2.2014
Nu ska han ställas inför rätta. Han kan dömas till fängelse för han visste vad han gjorde. Han var inte psykiskt sjuk i lagens mening.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar