torsdag 29 mars 2012

Tolgfors avgår

Försvarsminister Sten Tolgfors håller en presskonferens just nu med statsministern, där han säger att han har gjort sitt, han har inväntat att sista pusselbiten blev klar. Den där regeringen gjorde upp med socialdemokraterna vad gällde omläggningen av försvaret.

Han menade att de senaste veckornas uppmärksamhet från medierna har hjälpt honom att bestämma sig för att avgå tidigare, men inte mycket tidigare än han hade tänkt. Uppmärksamheten från medierna har underlättat och påskyndat hans beslut, säger han.

Det svåraste för honom har dock inte varit medierna, utan att ta emot anhöriga när soldater har stupat. Mediedreven har påverkat hans familj och hans barn. När hans tvååring stängde av TV:n när han var med förstod han att det var dags. Han har fullgjort sitt uppdrag, säger han.

Han svarade inte på några frågor utan lämnade salen när han hade pratat klart. Han ersätts av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.


2 kommentarer:

  1. Henry Stenson vore en solklar kandidat för mig till ny Försvarsminister. Han har varit med i värnpliktiga arbetsgruppen och har erfarenhet som yrkesmilitär, och en duktig sådan.

    Politik kan han sedan länge och yrkeserfarenhet har han "en masse".

    SvaraRadera
  2. Cuben: Spelar nog ingen roll vem det blir, politiken förblir densamma, vare sig sossar eller borgare sitter vid makten. Vi har en lång tradition av att tillverka vapen. Skyll på neutraliteten.

    SvaraRadera