lördag 24 mars 2012

Bank i Gustavsberg rånad

UPPDATERAT
Ja den blev det här ute på Värmdö. Det var Handelsbanken, som är så duktiga och har öppet på lördagar. Bankomaten i banken är nu stängd, men annars inga spår efter att det var ett värdetransportrån i förmiddags.

Rånarna var inte så särskilt smarta, utan trodde att de skulle klara sig i den täta lördagstrafiken mot stan. Men icke. De kom väl i full fart, som så många andra mot Skurubron och körde in i räcket och sedan in i en annan bil. Sedan var de fast. Polisen väntade på dem.

Annars brukar det vara Swedbank, som blir rånad, deras automat ligger runt hörnet och den har råkat ut för rätt många rån. Det enda vettiga är att bygga in hela denna avigsida av Gustavsbergs lilla centrum, eller öppna det helt så att det inte förblir osett från bussarnas hållplatser vad som pågår där.

Det bästa jag vet är dumma bovar. Och de här åkte fast. Bra jobb polisen! Om man ska råna en bank här ute ska man inte åka mot stan i lördagsrusning. Gustavsberg ligger dock inte i Nacka, som rubriksättaren (första sidan) i DN tror, utan i Värmdö.
25.3.2012
Nacka Värmdö Posten strök alla kommentarer under sin artikel (inklusive min: Det bästa som finns är dumma bovar och de här var inget undantag!), för det framgick där bland andra kommentarer att det var en mörkhyad man, som var med och rånade. Det syns på den här bilden från Expressen.  Jag har mejlat till chefredaktören Anders Milde och frågat varför de tog bort min kommentar.
26.3.2012
Fick svar: Hej, Ann Helena
Normalt sett har vi inte brottsartiklar kommenterbara.
Detta glömdes nog bort i helgen, och därför försvann de senare.
Det var alltså inget fel på just dina kommentarer.
Med Vänlig Hälsning
Anders Milde  
Chefredaktör och ansvarig utgivare
21.11.2013
Och så var det dags igen. Swedbank har flyttat till framsidan av centrum där bussarna stannar, men blev rånat ändå. Så trist. Sambon fastnade i bilkö för de skulle kolla alla bilar som var på väg över Skurubron. Men den här gången var de kanske inte så dumma. Eftersom de stannade nära vattnet med flyktbilen som de tände eld på, finns det större möjlighet att de har flytt i båt. 
14:21
Nu hör jag en helikopter. Hoppas den var uppe lite tidigare än så. 
14:51
Här finns bild på den brinnande bilen precis vid strandkanten.
16:27
Kustbevakningen hade en övning i närheten och de har hjälpt till att söka med ribbåtar och flygplan. Har de gömt sig i närheten i Gustavsberg? De sprang från bilen. Det är sista spåret.
22.11.2013
Polisen säger i dag att de kommer att gripa rånarna, men vill inte berätta varför de tror så. Naturligtvis.
12:57
En 20-årig man sitter anhållen misstänkt för delaktighet i det grova rånet. Han anhölls i går kväll. Polisen tar gärna emot vittnesmål. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar