fredag 23 mars 2012

Extremister ska bekämpas

Ja det kan man säga. Är det rätt väg? Skulle Frankrike ha gjort ännu mer för att Mohammed Merah inte skulle ha gått så långt åt det extremistiska hållet?

Denne man påminner rätt mycket om andra kriminella brottslingar. Han har vuxit upp med en mamma och inte med en närvarande positiv far. Det är det vanligaste i alla kriminella sammanhang. Det saknas en fadersgestalt. 

I Mohammed Merahs fall ersatte Gud och den extrema tron en pappa. Jag har sett samma mönster hos flickor också. När de överges av sin mamma faller de lätt för extrema läror. Det är svårt att klara sig utan en förebild av samma kön.

Jag har en släkting som är med i Jehovas vittnen. Hon väntar på att Jesus ska återvända och lyfta upp henne till himlen. Det är hennes sätt att till slut få upprättelse. Det är hennes sista hopp har hon sagt till mig. Jag vill absolut inte ta ifrån henne detta.

Men bland extrema muslimer så faller de in i våld ibland. Precis som extrema högerfalanger. Dessa politiskt övertygade har gått in i så stela dogmer att det har blivit som en religion. Och dessa extrema muslimer utövar inte så mycket en religion, som stela dogmer, som gör att de kan förvandlas till politiska terrorister. De är hjärntvättade av omgivningen och av sig själva.

Belöningen för detta finns redan i det här livet, eftersom de som tänker bli martyrer inte längre behöver avstå från livets goda. Varken sex eller sprit. Och sedan väntar sjuttiotvå jungfrur på den andra sidan. Mohammed Merah var inne i en process där han skulle bli martyr. Och han slutförde detta.

1 kommentar:

  1. Metoden som ska användas är att försöka läsa folks tankar på olika sätt med tekniska hjälpmedel.

    Kanske hade de redan försökt göra det med gärningsmannen. Det är ju välkänt att det inte är något hälsosamt tillstånd att vara i om man börjar inbilla sig att andra försöker övervaka en och läsa ens tankar.

    Kommer förstås skapa fler terrorister och psykiskt sjuka ju mer vi övervakar...

    SvaraRadera