torsdag 1 mars 2012

Schibbye Persson snart fria

Nära slutet, så rapporterar Voice of America om de förhandlingar, som har pågått för att få de båda svenska journalisterna fria från fängelse i Etiopien.

De kan vara fria om några dagar. Jag bävar för deras hemkomst, som jag har skrivit om tidigare. Vi har ett behov av hjältar i det här landet, så att vi kan glömma vår trista vardag. Och alla journalister ingår väl i den utvalda hjältekåren?

De anhöriga är redan i Etiopien, men det sägs inte ha något samband med något frisläppande. Det är EU-veteranen Louis Michel, som säger sig vara optimistisk om deras frisläppande.

Både regeringen i Sverige och ambassadören Jens Odlander i Etiopien håller dock tyst och har inga kommentarer om denna senaste utveckling. Klokt nog.

2 kommentarer:

  1. Om nu dessa två journalister blir fia snart, så är det ju helt klart bevis på att det är skillnad på vad det är för journalist som råkar åka fast och bli fängslad.
    Jag menar när det gäller påtryckningar och direkta åtgärder för att få dem frisläppta.

    SvaraRadera
  2. Maukonen: Total skillnad, de är ju vit absolut svensk medelklass och har fått halva världen att ställa upp på sig. Snabbt också. Det verkar inte ens som om de har lämnat in någon nådeansökan, i varje fall vill inte deras advokat berätta. Kanske räcker det med påtryckningar och att de säger att de är så ledsna. De blir en för stort belastning att ha kvar i Etiopen kanske? Då kanske det märks mer hur stor skillnad det är mellan fångar och fångar.

    SvaraRadera