söndag 18 mars 2012

Rödgrön majoritet igen

Jo det är så självklart och det var så jag sade i den senaste mätningen på Newsmill i Delphipanelen: att sossarna och miljöpartiet kommer att få egen majoritet i valet 2014.

Folket är trött på ett parti, som enbart räknar pengar. De vill ha något annat. Visserligen så räknade också Göran Persson pengar, men han dolde det bakom de fina orden. Och det är ingen höjdare när statsminister Fredrik Reinfeldt utmålar oss som land, som bäst i Europa på att räkna.

Varför ska vi vara så duktiga? Människor lever hela tiden på sin framtid. De lånar till olika saker. Varför ska inte länder också göra det? Varför ska vi vara bror duktig ända in i fattigdomen? Och ha högre skatter fortfarande än andra.

Skammen är att pensionärerna har det så dåligt. Med högre skatter än andra. De som har jobbat ett helt liv. Och det där med ungdomsarbetslösheten är bara myter. Det går utmärkt att få ett jobb om man vill det som ung. Det är värre som äldre.

Själv kommer jag aldrig mer att rösta på sossarna. Har gjort det alldeles för mycket i mitt liv. Får väl se om det går att rösta alls i nästa val.

2 kommentarer: