fredag 16 mars 2012

Stackars Robinson-Åsa!

Jag tycker väldigt synd om denna rätt nyblivna mamma (2 december 2010), som har råkat ut för en härva av ekonomiska transaktioner, som hennes sambo naturligtvis har gjort på egen hand, utan hennes vetskap.

Jag fattar inte varför sambon Magnus Lundberg har burit sig så illa åt, att han på egen hand har köpt Harry Scheins tidigare hus bara för att sedan elda upp det (enligt polisen finns både vittnen och teknisk bevisning tyvärr).

Dessutom har han säkert inte berättat att han är en skurk i familjesammanhang. Att han ligger i tvist fortfarande med sin förra fru Lundberg uppe i Umeå och inte vill ta hand om sina barn (födda -01 och -06). Stackars Robinson-Åsa som sitter i huset här ute i Kolvik och gråter över sitt förstörda liv.

Hon som trodde att han var en så stabil man, precis som hennes pappa har varit mot henne, när hon var liten. Nu är huset vid Hemmestaträsket i farozonen också för de har gett ett överpris för det på åtta miljoner och belånat det till sex miljoner. Och den delning av tomten de såg framför sig, för att kanske tjäna in några miljoner ligger i stjärnorna än så länge. De har inte kommunalt vatten och avlopp förrän i sommar och först då är det möjligt att dela fastigheten.

Jag tycker så synd om denna familj, som det inte går så bra för just nu. Stackars Åsa, som inte har begripit att hon har gett sig i lag med en fastighetshaj. Och stackars lilla Elle, som är ovetande om hela denna härva. Vi får hoppas att Åsa Vilbäck (Wihlbeck) är inställd på att ensam ta hand om detta lilla barn, för pappan lär inte komma ut än på länge. Men mormor kanske kan hjälpa till?

Ur psykologisk synvinkel är detta naturligtvis intressant. Hur människor kan blanda ihop det de kallar kärlek med något helt annat. Det är generellt svårt att vara född och uppvuxen i Norrland och sedan att som vuxen glassa omkring vid Stureplan.

Jag har sett det förr, när även adliga rotade familjer med lägenheter längs Strandvägen har trillat dit. Det är inte pengar och ägodelar livet handlar om, men för många är det lätt att tro det. Att försöka kompensera sina upplevda tillkortakommanden med att bli rik mångmiljonär och tro att detta medför automatisk lycka. Nej nej, lycka upplevs i nuet, i ögonblicket. Det enda vi har egentligen, för dåtid och framtid existerar inte på riktigt. Bara som en upplevelse, som allt annat i våra huvuden.

Polisen sammanställer alla bevis till den 23 mars och sedan får vi se hur det går. Här har jag tidigare skrivit om detta sorgliga.

Här är alla deras fastigheter: 
Örebro Vändmakaren köpt för 2 100 000 belånat till 3 500 000
Umeå Sörfors (två hus) köpt för 1 200 000 belånat till 1 800 000
Umeå Selsberget köpt för 650 000 inte belånad
Umeå Kassjö köpt för 410 000 inte belånad
Gällivare Ullatti köpt för 460 000 belånad till 32 900
Solna Ugnen köpt för 15 000 000 belånad till 9 000 000
Värmdö Kolvik köpt för 8 000 000 belånad till 6 000 000
Stockholm Trojenborg värde okänt belåning okänd, är bostadsrätt som ligger på Östermalm kan vara värd 6 miljoner beroende på

Belånade fastigheter till över 20 miljoner värdet kring 28 miljoner

De har fyra bolag tillsammans varav Wihlbeck Holding AB gemensamt. Åsa har Dr Åsa handelsbolag och Alligator Bemanning. Magnus har D.R. Rent, som sysslar med skogsförvaltning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar