fredag 10 juni 2011

Ingela Jansson och universums rättvisa

UPPDATERAT
Jag tänker att hon har ju ordnat det där själv. Varför är denna kvinna så elak mot sig själv och mot andra? För det har hon ju varit.

Nu ska hon sitta 25 år i fängelse i Etiopien och då är det plötsligt så väldigt synd om denna bedragerska. Eller är det?

Hon har blåst oss medborgare på massor med pengar genom bedrägerier. Hon har lurat sin egen familj.

Hon har lurat till sig för en miljon kronor i Therese Löfströms namn. Och därmed gjort hennes liv extra svårt. Hon bor fortfarande i Skövde och är numera 24 år.

Denna Ingela Jansson verkar ha ordnat till sitt straff alldeles själv. Jag tycker inte särskilt synd om henne. Hon verkar alldeles obotlig. Brott får sitt straff så småningom. Universums rättvisa funkar med eller utan den mänskliga sorten i domstol. Jag har sett det många gånger.
19.4.2014
Här bekräftas det som har utretts: att hon har fått sjukpenning av svenska folket medan hon har varit på flykt. F-kassan i Lilla Edet har varit vänliga nog att försörja henne på flykt under något år. Men bedrägeriet mot f-kassan drunknar i allt annat hon har gjort.

Så fungerar lagen att om en brottsling fortsätter med grövre brott så tar detta över annat. Så detta bedrägeri är nedlagt. Hon ska utlämnas till Sverige för de grova brott hon har begått här. Under tiden tycker jag inte särskilt synd om henne, som får sitta i Etiopiskt fängelse. Och det vore väl bra att samköra register när det gäller brottslingar?
9.2.2018
Och här landar Ingela Jansson efter sju år i fängelse i Etiopien på Arlanda. Nu är hon en helt fri kvinna för åklagaren har lagt ned hennes fall i Sverige och hon är inte längre efterlyst i sin frånvaro. Martin Schibbye som satt i samma fängelse i Etiopien mötte henne på Arlanda. Är hon rehabiliterad nu tror ni? Nä knappast. Men mirakler kan hända! Se upp för henne dock. Ingen att lita på. 
7.12.2018
Nu uppmärksammas Ingela Jansson i allas vår radio för hon måste på något sätt ta sig in i samhället igen när hon återvänder till Sverige. Hon har ingen att luta sig mot här för hon har ju lurat alla. Hennes dotter som var tio år när hon försvann är nu 18 år. Hon försöker flytta söderut i Sverige, men får ingenstans att bo. Ja välkommen till Sverige. Här är avsnitt nummer två i Sveriges radio. Hon har tagit sig till Etiopien tillsammans med en man med svenskt medborgarskap, men som är etiopier. Hon har en dotter med sig, som omhändertas när hon blir fängslad.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Vi kan byta henne mot Elins mördare. Denne mördare och våltäktsman fick 16 år i svenskt myspys fängelse medans Ingela får 25 år i Etiopiskt fängelse som inte har begått i närheten av så grova brott som Elins mördare. Ingela har lurat till sej pengar, Elins mördare har tagit ett liv, våldtagit, lemlästat. Hade världen varit åtminstone lite rättvis så hade Mördaren fått det hårda straffet.

    SvaraRadera
  3. Mjrn: Världen är inte rättvis... men universum är det (eller vad man vill kalla det) ett slags rättvisa som är opersonlig och som ofta tar lång tid på sig, men denna rättvisa verkar, med eller utan människors inblandning. Meningen med allt är som jag ser det att det så småningom ska gå upp ett ljus för de inblandade om vad de sysslar med och ändra sina liv. Men det går aldrig att tvinga människor att göra så. Det är en inre förvanding, som inte syns utanpå.

    SvaraRadera