måndag 15 april 2013

Så var det måndag

Så här såg det ut för en vecka sedan.
Och så här ser det ut i dag. 
UPPDATERAT
Härligt med måndagar för då börjar människor gå i sina vanliga gängor och man slipper bli omkörd av någon galning på motorcykel som kör i 150 på motorvägen. Det blir man på söndagar. 

Och nu vaknar vi upp i ett nytt land där vi inte längre tycker att muslimer ska sitta i partistyrelser hur som helst. Eller att det är okej med skillnader i lagen mellan kvinnor och män. Tänk att vi fick det bekräftat nu om igen.

Vi är i den värsta krisen sedan 30-talet om man får tro finansminister Anders Borg så stora åtgärder är nödvändiga. Vi är inne i en nio år lång svacka. 

Fast annars tycker jag det låter som det brukar när valåret närmar sig då ska det skjutas till några miljarder så att de arbetslösa får sitt. Då blir de tacksamma och röstar rätt. Och nu handlar det om ungdomarna, som tydligen har varit mest utan jobb under tjugo år, enligt Anders Borg. Pengar har alltid behövts i valårstider. Även när sossarna regerade.

Ifall det är 30-tal igen vad beror det i så fall av? Vi som jobbar som galningar i det här landet. Gör vi inte det? Vilka är det som är arbetslösa? Det är frågan. Jag känner ingen just nu som är det. Alla jobbar eller går i skolan.

Handlar det inte som vanligt om att en del jobbar för inga pengar alls nästan och andra har löner som når upp till himlen. Och att många går enbart på bidrag från det allmänna. Fördelningspolitiska frågor som är så svåra att de aldrig blir lösta. Ett evigt jobb för de stackars politikerna. Då är åtminstone de försörjda.

Annars är det tydligen vår. Och här ovan är bildbevisen. Det har smält sedan förra veckan visst har det så. Det där vita försvinner mer och mer och något annat träder fram. Halleluja!
9:08
Fortsatt risk för frostnätter säger Anders Borg. Så han har blivit meteorolog nu? De kan inte ens spå väder en vecka framåt, men Borg vet hur det ska bli nio år framåt!
Här är en uppdatering från lördagen den 4 maj 2013.
 Inte så stor skillnad, men snön har smält!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar