måndag 15 april 2013

ETC borta ur bilden

Det är väl rättvist om vi nu ska använda den termen att Martin Halldin redaktör för ETC lämnar Publicistklubben. Mats Dagerlind från Avpixlat fick ju inte bli medlem, så det blir mer neutralt på klubben.

Martin Halldin är mycket upprörd över att Stina Dabrowski vill ha en "mustig debatt" och prata om alla frågor. Även sådana som inte är rumsrena hos tidningen ETC förmodligen.

Jag begriper inte vad det är för mening att gå i taket över detta. Publicistklubben är en sådan klubb där inte så värst mycket egentligen har diskuterats under åren av betydelse. Inte så det har gett något enormt avtryck. Stina Dabrowski försöker åtminstone förnya stället.

I kväll är det årsmöte och så diskuteras det naturligtvis efter detta. Vem som helst kan se diskussionen på webben. I panelen är i kväll Lena Andersson, författare och krönikör DN, Ali Esbati frilansskribent, Janne Josefsson, journalist SVT,  Åsa Linderborg, kulturchef Aftonbladet och Jasenko Selimovic, statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet

Vad de diskuterar? Jo om det har smugit sig in en viss oförsonlighet i debatten. Vem får säga vad till vem och varför? Martin Halldin kommer säkert att smygtitta på sina kompisar på vänsterkanten.
16.4.2013
Debatten blev hätsk rapporteras det särskilt mellan Janne Josefsson och Åsa Linderborg, men det var väl väntat? Vem orkar bry sig när bomberna smäller. Lilla Sveriges journalister satt på klubben och smorde kråset med kycklinggryta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar