tisdag 2 april 2013

Nakna brudar hjälper ingen

Jag tycker de kvinnor som har lagt ut nakenbilder på sig själva på internet är rätt dumma och gör sig själva en otjänst. Vem hjälper detta? De får bara idiotiska kommentarer och dödshot förstås. 

Det är den feministiska gruppen Femen som har ställt upp på Amina Tyler, 19 år. Hon lade ut en nakenbild på sig själv först. Hon är feministisk aktivist i Tunisien. Nu har fler gjort det och förklarat att den 4 april ska vara Topless Jihad Day. Jag tycker det är ganska korkat av gruppen, som nu finns i flera länder, att uppmana tjejer att lägga ut sig själva. Varför då? Det medför bara att de ses som bimbos även när de inte ser ut så.

Shiva och Shakti sexualitetens gudar
Det är inte bättre att vara naken än klädd i burka. Både sorterna rättar in sig efter den mansdominerande bild som finns av kvinnor. En kvinna som har samma stolthet som en man uppträder inte naken eller i burka. Då blir hon reducerad till en sexuell köttbit, en vara att köpa och sälja. Och knasigast är den nakna kvinna som har kvar burkadelen över sitt ansikte.

Sedan är det naturligtvis åt skogen att Amina enligt vad som uppges har förts till psyket av sina släktingar. Och att det krävs piskning som straff eller stening av henne. Men män och kvinnor blir inte jämlika om vi ska antingen vara feministiska tokstollar eller galna knasimamer som kräver att länder ska underkasta sig Allah. Gud styr inte här på jorden. Det gör vi. 

Här kan ni få ert lystmäte på nakna kvinnokroppar stillat! Det är därför som det finns lingam och yoni i Indien för det sexuella har tidigare i människans historia varit föremål för dyrkan. Det sågs som gudarna Shiva och Shakti. Och de ungdomar som ännu inte har vuxit till sig tycker detta är så spännande. Men att se sexualiteten som gudar som ovan, där både män och kvinnor är delaktiga, är klokare än att förnedra kroppar. Då kommer det in något översinnligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar