måndag 22 april 2013

Ryssarna är här igen!

UPPDATERAT
Det har de inte varit sedan 1700-talet när de härjade i den svenska skärgården. Inte alls långt ifrån där jag bor. Men nu på långfredagen visste de att vårt försvar inte var berett. Inga svenska flygplan gick upp och kollade vad de gjorde när de sniffade längs Sveriges gräns. Ifall inte min brorson var uppe med sin stridsokopter, men det tror jag inte.

Däremot var Nato bereddda och gick upp med två plan. Så bra att vi blir försvarade av Nato åtminstone. Ryssarna ska inte kunna hålla på hur som helst. Tack Danmark för hjälpen!

Jag är ingen vän av Ryssland. Har jag aldrig varit. Inte av Sovjet heller fast det sägs att vi 40-talister var så vänstervridna. Nä, det är heller inte sant. Det var som vanligt bara en klick som tyckte att Sverige skulle bli kommunistiskt. Det var det politiska modet då på 60-70-tal. Fast sossarna höll en rågång då mot kommunisterna.
11.26
Bloggen slog just över till 999 000 läsare. Undrar vad räknaren gör när det blir en miljon? Vi får snart se.
13:40
ryssarna är inte mycket att bry sig om tycker vår utrikesminister Carl Bildt. Han ska inte ta upp det här med dem. Inte var de hotfulla inte. Sjung och var glad som ryssarna gör i en ny version av ABBA:s Mamma Mia!

2 kommentarer:

 1. Jo, jag tänkte också på de ryska galärskeppen, långa, grundgående segel-roddbåtar som kunde ta sig in i skärgården. Men de blev DÅ stoppade vid Baggenssteket i Lännersta-Boo.

  I dag får vi kanske ta emot dem vackert och bjuda på Absolut. Men jag tror inte de vill ta Sverige i dag. Det blir svårt att hitta lärare i ryska.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har själv en svärdotter som är från Ryssland. Har inte något emot folket dock mot regimen, som aldrig verkar bli bättre än under tsarernas tid.

   Radera