fredag 26 april 2013

Breivik och Tsarnajev samma skrot och korn

Det är självklart att ytterligheterna berör varandra. Dessa extrema idéer om att förändra världen med hat och bomber kan endast hjärntvättade personer komma fram till. De har gått snett inne i sina egna huvuden och tror att hat är allt som finns. 

Arga unga män har alltid funnits, men de har tidigare inte blivit världsnyheter så snabbt och i direktsändning som numera. Kan man inte bli berömd på egna meriter så kan man alltid bli ökänd genom att döda andra med bomber. Och självklart var New York nästa mål för terrorbröderna.

Det är ett gammalt sätt att försöka förändra världen. I går framträdde mamman till de båda senaste i terrorbranschen och hon såg ut som en lidande arketypisk mamma mest hela tiden. Mamman till de båda sönerna är helt inne på att det är en konspiration iscensatt av det otäcka USA och FBI. Det var inte blod på marken utan det var färg och hennes pojke är grymt dödad utan orsak. Hon fanns med på en terrorlista långt innan attentatet. Det är kvinnan bakom allt?

Att de extrema idéerna berör varandra ifall man ser det politiska landskapet som en cirkel är en gammal upptäckt. Tyvärr kan dessa galna infall präntas in i hjärnor som upprepar sina memer dagligen. Och en religion som går ut på att be fem gånger om dagen håller sina proselyter i ett hjärnhårt grepp. Breivik försvann in i onlinespelet World of Warcraft. Ett spel som handlar om olika raser och strider mellan dem.

Här kan ni läsa min senaste artikel på Newsmill som behandlar detta. Vi borde äntligen slippa religionen. Ingen skulle behöva ingå i system där de tvingas på dessa inskränkta former av tillvaro. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar