onsdag 10 april 2013

Den rättrogne Omar Mustafa

UPPDATERAT
Om någon hade berättat för Olof Palme att vi skulle få en rättrogen muslim i partiet, som dessutom skulle sitta i den innersta kretsen i partistyrelsen, så hade han nog undrat vart Sverige hade tagit vägen.

Omar Mustafa är ordförande i Islamiska förbundet. Jag kan tänka mig att det är sossarnas sätt att försöka ha någon koll på vad som händer i den muslimska världen. Precis som moderaterna tidigare har tagit in islamisten Waberi i riksdagen.

De bryr sig bara om läpparnas bekännelse och inte alls vad som egentligen rör sig bakom pannbenet på dessa människor. Precis som att Helena Benaoudas svärson inte alls var terrorist ända tills det visade sig att han verkligen var det. Munir Awad dömdes till tolv års fängelse i Danmark i början av det här året. Han är far till Safia Benaoudas barn och hon är dotter till Helena Benaouda.

För mig är det alldeles uppenbart att vi inte kan ha religioner som ställer människor mot varandra. Inte ideologier av någon sort (varken himmelska eller jordiska) som menar att människor inte ska ha mänskliga rättigheter eller som ser kvinnor som underordnade männen. Och som menar att alla som inte är muslimer är otrogna. Det är ett medeltida tänkande.

Dessa självklarheter, som aldrig skulle behöva ens uttalas i vår tid. Förskräckligt att det ska behövas i ett land som Sverige. Vi som så sent som det här seklet har blivit fria från den svenska statskyrkan.

Anna Ardin ställer sig absolut bakom denne Omar Mustafa. Enbart det kan få mig att dra öronen åt mig. Jag anser detsamma som Bahareh Andersson uttrycker här. Det är ett svek mot Sveriges kvinnor att ta in en sådan man i sossarnas partistyrelse. Och här uttrycker Evin Baksi något liknande.

Svenska muslimer anser sig så diskriminerade i Sverige att de nu har vänt sig till FN. Helena Benaouda ordförande i Sveriges muslimska råd står bakom denna rapport om hur eländigt det är i Sverige för muslimer. Här framförs krav på vad Sveriges regering ska göra för muslimer och särskilt när det handlar om terrorbrott att mänskliga rättigheter måste följas. Det skaver i mina öron med tanke på hennes terrordömde svärson.
12:10
Partiledaren Löfven och partisekreteraren Jämtin tiger still i denna fråga.
16:08
Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin säger till slut att det finns ingen anledning att ifrågasätta att Omar Mustafa sitter i partiledningen.

2 kommentarer:

  1. Anna Ardin har ingen trovärdighet.

    SvaraRadera
  2. -- "Omar Mustafa är ordförande i Islamiska förbundet."

    När valdes han till ordförande? Är han öht demokratiskt vald?

    SvaraRadera