fredag 12 april 2013

Den här mannen är 44 år

UPPDATERAT
Om jag skulle ha gissat Ferry Linnbarks ålder skulle det ha blivit närmare 70 år. Han måste ha levt ett hårt liv. Nu är han dömd till döden för narkotikasmuggling.

Fortfarande är han skriven tillsammans med tre andra på Rödhakevägen i Grödinge. Men han åkte fast i  Malaysia för smuggling av drygt fyra kilo metaamfetamin. Han är född den 22. Det är ett svårt tal.

De som känner honom beskriver honom som hederlig och någon som aldrig höll på med droger. Dödsstraff verkställs sällan i Malaysia, men fängelserna är inte så trevliga.

15.4.2013
När jag läser Aftonbladets redogörelse för vad som hände får jag en bestämd känsla av att denne man är skyldig till det han anklagas och är dömd för. Hur kan man köpa en väska som väger flera kilo när den är tom utan att undra vad det är i den. Och hur kan en basar i Istanbul sälja en väska full med knark till någon som är totalt okänd för dem?

För mig framstår det som att Ferry Linnbark tog en chans. Här kunde han bli rik och leva gott resten av livet eller åka fast och bli dömd till döden. Men han säger själv att han inte är rädd för att dö.

2 kommentarer:

 1. "Mannen" är från Iran och ingenting annat!
  Eftersom jag har arbetat och varit bosatt i ett strängt muslimskt land så är dödsstraff alltid rådande vid mord och narkotikabrott.
  "Saft och bullar", alternativt "halalkorv med falafel", och samhällstjänst gäller inte i muslimska länder.
  "Fängelsehålorna" är på 3 x 3 meter med ca. tio fångar i vardera.
  Det är nödvändigt att muta sig till eventuella fördelar som t.ex tjänlig mat.
  Man får alltid det man förtjänar i muslimska länder, hoppla!

  SvaraRadera
 2. Visst är det så..PK-media påstår att han är "svensk" men när Svensson vaknar ur dvalan så förstår nog de flesta att svensk medborgare inte innebär att man är svensk

  SvaraRadera