söndag 7 april 2013

Lärarna är för dåligt betalda

Vi har helt enkelt fel system i Sverige när det gäller lärarlöner. När jag var liten var lärarna en högt uppsatt klass i samhället medan nu är de utbuade av elever och åtnjuter ingen respekt. När jag var liten var det staten som styrde skolan. I dag är det kommunerna.

Jag har haft ett av mina barn i en skola där rektorn var fullständigt kass. Hon fick sluta tack och lov sedan hon hade tvingat på barnen en dag där de kom till skolan och fick höra att deras föräldrar hade råkat ut för ett terrorattentat i stan och kanske var döda. Jo, det ingick i undervisningen. Mycket realistiskt. Barnen bröt ihop förstås. Det var ett litet roligt spel de utsattes för.

Hur kan en hel skola vara så dum att den går in för att orsaka barnen traumaskador. Det säger väl en del om vart undervisningen har tagit vägen i det här landet. Min stackars bror har varit lärare i hela sitt liv. Han fyller 65 år i år och får äntligen pensionera sig. Han hade velat göra det tidigare, men det var inte möjligt. Han skulle få alldeles för låg pension då.

Han är grundskolelärare och en sådan tjänar i snitt 26 709 kronor. I socialdemokratiska kommuner ligger detta 434 kronor lägre än i genomsnitt. I Ockelbo tjänar de 22 705 omkring 4 000 lägre än genomsnittet. I en av de största socialdemokratiska kommunerna Örebro är lönen 25 021 kronor för en grundskolelärare på högstadiet.

Vi har lurats i åratal av socialdemokraterna som har tagit det mesta av våra löner för att hålla de fattiga under armarna och göda de sina. Nu när folket kunde ha det bra så importerar också den borgerliga regeringen mycket fler flyktingar och andra utifrån kommande än vad vi behöver. Systemet är uppbyggt så.

Fast här påstås att arbetskraftinvandrarna är bättre utbildade än svenskar. Jaha annars skulle de väl inte få jobb? De kommer ju hit för att arbeta, inte för att leva på bidrag. De var drygt 16 000 förra året medan alla som kom hit var omkring 100  000. Av dem var kring 30 000 anhöriginvandrare.

Det kommer inte bli bättre med en socialdemokratisk regering, men kanske behöver Sverige ändå byta. Det är absolut inte bra med makthavare som växer ihop med makten och anser att Sverige är deras. Inget land borde ha makthavare med sextio års erfarenhet. Det är inte demokratiskt.

2 kommentarer:

  1. Å herregud vad dåliga löner för sånt jobb! Jag måste haft en gudabenådad tur som inte fick jobb i Sverige pga sossarnas skräck för vänstersympasitörer på 70 talet. Jag var ju aktiv i FiB. De hade tydligen bra koll på oss då. Fick jobb i Ålands skärgård med 20% skärgårdstillägg för att jobba som spec.lär med små grupper;1-3 elever. Plus traktamente vid resor. Jag har i princip samma pension som de ovan anförda löneexemplen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var glad att du slapp jobba i Sverige. Själv har jag pension efter a-kassan eftersom jag blev arbetslös och sedan sjuk. För sådana människor försvann sjukpenningsystemet 2003 och allt gick efter a-kassan. Det åstadkom sossarna. De sänkte min sjukpenning från högsta till lägsta en skillnad med cirka 10 000 i månaden före skatt. Har jag skrivit om i min första bok Ett sekel av tystnad. När jag berättade det för Thomas Eneroth (s) så trodde han att det var sjukpension jag hade. Han hade inte ens själv begripit vad de hade beslutat i riksdagen.

      Radera